Krimi

Guldhorn: Fire personer anholdt

Politiet har anholdt i alt fire personer i forbindelse med de stjålne Guldhorn, der i aftes blev fundet igen.

De anholdte er en mand på 25 år, en kvinde på 19 og en kvinde på 46, som alle blev anholdt i Hovedgård nær Horsens. Efterfølgende blev en 22-årig mand anholdt i Århus.

Guldhornene og Ravbjørnen blev fundet ved ransagningerne hos de anholdte, men halsringen, der også blev stjålet, fra museet i Jelling er ikke dukket op. Politiet regner med, at der stadig er gerningsmænd på fri fod i sagen.

Politiet kræver en eller flere af de anholdte varetægtsfængslet i sagen, oplyser Retten i Kolding. Retsmødet afholdes klokken 16.

Politiet var på pressemødet stadig meget tavs om stort set alle detaljer i sagen. Således ville det ikke sige noget om, hvorvidt de anholdte var kendt af politiet i forvejen, eller om hvordan de stjålne genstande blev opbevaret.

Tip fra borgerne

Vicepolitiinspektør Peter Thaysen ville dog gerne sige, at det i høj grad var henvendelser fra befolkningen, der havde sikret et gennembrud. De gode tip gjorde det muligt for politiet at rette opmærksomheden mod den personkreds, som nu er anholdt.

"Vi fik oplysninger, der viste sig at holde stik, så vi kunne skride til anholdelse og ransagning," sagde han på pressemødet.

Politiet har endnu ikke fundet de to biler, som har været omtalt i sagen, og derfor vil efterforskerne fortsat gerne høre fra alle, der måtte ligge inde med viden om dem.

Det drejer sig om en sort Volvo V 40, der blev set i området kort efter indbruddet klokken halv fem mandag morgen. Og så er det en Nissan Primera, som blev set køre gennem Jelling lidt før klokken fire mandag morgen, mens en passager igennem den åbne siderude holdt fast i en stige.

Jelling stadig i spil

Med på pressemødet var også Nationalmuseets direktør, Carsten U. Larsen. Han oplyste, at det stadig vil bruge det lokale museum i Jelling, hvor tingene blev stjålet, som et udstillingsvindue.

Han håber, at de stjålne genstande, som nu er til kriminalteknisk undersøgelse, kan vende tilbage til Jelling. Men han tilføjede, at sikkerheden naturligvis skulle vurderes igen.