Krimi

Engodsag.dk beskyldes for svindel

Velgørenhedsprojektet engodsag.dk har haft hånden langt nede i intetanende webfir-maers lommer, når selskabet sam-ler pen-ge ind til humanitære organisa-tioner på nettet. Det påstår en gruppe marke-tingvirksomheder, der beskylder engodsag.dk for på denne måde at have stjålet mindst 50.000 kroner.

I engodsag.dk ærgrer medstifter Mads Ellegaard sig over anklagerne, som han afviser som fuldstændig grundløse.

Engodsag.dk overvejer nu at politi-anmelde virksomhederne for injurier.

Det Gode Program

Som bruger af engodsag.dk har man mulighed for at donere et beløb til et velgørende projekt, hver gang man handler hos en af de virksomheder, der har indgået aftale med engodsag.dk. Virksomhederne betaler donationen uden direkte ekstrabetaling fra kunden.

Systemet fungerer ved at downloade et program kaldet "Det Gode Program" fra engodsag.dk. Handelsstederne registrerer kunder, der har programmet installeret på computeren og betaler en donation, når kunderne klikker ind for at handle hos dem.

Engodsag.dk: Fejl i programmet

Ifølge virksomhederne er det netop programmet "Det Gode Program", der ligger til grund for svindelnummeret - for når en bruger klikker på en annonce på en af virksomhedernes hjemmesider, træder programmet i kraft og fortæller annoncøren, at klikket kommer fra engodsag.dk - og altså ikke fra det website, som i virkeligheden havde annoncen liggende. Annoncøren ser blot, at der kommer en besøgende fra engodsag.dk, og engodsag.dk bliver således betalt for klikket," siger partner i firmaet Riverhill Stefan Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Mads Ellegaard handler det imidlertid ikke om et bevidst svindelnummer, men en fejl i programmet:

"Det har intet på sig, at vi skulle stjæle annonceindtægter fra nogen. Vi har været i dialog med Riverhill og andre selskaber om en mulig fejl i programmet, og vi har arbejdet i døgndrift for at opdatere programmet, så alle er tilfredse," siger han.

Engodsag.dk har efter eget udsagn indsamlet flere end 2,4 millioner kroner siden oprettelsen i 2004.