Krimi

DF ønsker flere livreddere

Flere livreddere skal øge sikkerheden på de danske badestrande i feriesæson-en. Udgiften bør betales af staten og de berørte kommuner, siger beredskabs-ordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Han støtter et forslag fra Rådet for Større Badesikkerheds formand, Michael B. Aller, som har foreslået en lands-dækkende organisation med livreddersta-tioner med 10-15 kilometers afstand.

Forslaget kommer efter, at ti menne-sker er druknet i løbet af den seneste uge. Den seneste ulykke skete i går, da to tyskere druknede i Vesterhavet.

"De kommuner, som har mest udbytte af badestrandene med turisme, bør medfinansiere ordningen. Nogle strande har livreddere. Vi skal ikke have kystbevogtning men beredskab på visse strande," siger Hans Kristian Skibby.

Han vil bede de relevante ministre om en redegørelse om badesikkerhed, og hvad det vil koste at etablere en ordning.

Regeringspartiet Venstre afviser imidlertid, at livredderne er en sag for politikerne på Christiansborg.

"Det er kommunerne, der administrerer, vedligeholder og kender de lokale forhold på de danske strande. Derfor giver det ingen mening, at vi fra Christiansborg skulle gøre os kloge på, hvad der skal til, siger Ulrik Kragh (V) i en pressemeddelelse.

Den bedste vej til badesikkerhed er, at folk tænker sig om og handler med ansvar. Det kan politikerne hverken lovgive om eller betale sig til fra Folketinget, mener Ulrik Kragh.