Krimi

Otte mio. kroner for danske søfolk

Otte millioner kroner i løsesum. Det vil det ifølge de somaliske gidseltag-ere koste at få de fem danske søfolk, der på ottende uge holdes fanget, på Danica White sikkert hjem. Det skriver B.T. Ifølge avisen har det ansvarlige rede-ri, H. Folmer og Co., ikke mulighed for at betale en løsesum af den stør-relse. En gennemgang af rederiets regn-skab viser, at rederiet er tynget af milliongæld, og at der kun er 1,5 millioner kroner i kassen i likvide midler. Udenrigsministeriet vil ikke betale løsesummen af frygt for nye gidseltagninger.

Kapring af Danica White

Danica White blev kap-ret den 1. juni i in-ternationalt farvand, 210 sømil ud for Somalias kyst, da det var på vej fra Dubai til Mombasa med en last entreprenør-materiel. Det anbefa-les skibe i området at holde sig 200 sømil fra kysten.

Løsesummens størrelse fremgik af en mail, som den tilfangetagne kaptajn på Danica White skrev til B.T. for tre uger siden. Avisen har ikke offentliggjort oplysningerne før, da avisen indtil nu har vurderet, at den offentlige interesse i at kende beløbet ikke stod mål med risikoen for, at en offentliggørelse ville komplicere forhandlingerne. Avisen bringer oplysningerne nu, da det er kommet frem, at rederiet ikke er i stand til at betale pengene.