Krimi

Baby-lig fik gravsten med i posen

Det baby-lig, som i morges blev fundet i en hvid plastikpose i Odense Å, var et nyfødt drengebarn. Ved drengen er der fundet en granitsten med en indmej-slet indskrift:

"Undskyld. Hvil i fred. Mor og far el-sker dig, min lille dreng". Det oply-ser kriminalinspektør ved Fyns Politi, Herman Overgaard. Ved eftermiddagstid havde politiet i Odense gennemført obduktionen af den lille baby, der viste sig at være et nyfødt drengebarn på 50 cm. Babyen bærer ingen tegn på vold, og er måske dødfødt.

Det var i forbindelse med en rensning af Odense Å, at barnet blev fundet i en hvid pose ved Erik Bøghs Sti. Granitstenen befandt sig i posen sammen med barnet.

"Stenen har formentlig tjent som ballast. Vi har ingen idé om, hvem der kan stå bag det her, og vi har endnu ikke fået nogen henvendelser fra offentligheden," siger Herman Overgaard.

"Jeg appellerer til forældrene om at komme til os, så vi kan få en forklaring på sagen," siger han.

Obduktionen af det lille drengebarn peger på, at liget har ligget i vandet i nogle uger.

Herman Overgaard vil ikke udelukke, at der kan være tale om en kvinde, der har født i dølgsmål og bagefter skaffet barnet af vejen.

"Det er klart, at vi gerne vil høre fra alle, der mener at have bemærket noget mistænkeligt i forbindelse med nogens graviditet," siger kriminalinspektøren.

Det er ikke første gang, at politiet i Odense oplever, at kvinder føder i dølgsmål.

Et drengebarn blev i februar 1999 fundet død og efterladt i en plastiksæk ved en ridesti øst for Villestofte Skovvej i den nordvestlige del af Odense.

Kort efter blev en 26-årig kvinde fængslet i sagen, efter at folk havde henvendt sig til politiet og sagt, at efterforskerne burde interessere sig for hende.

Hun havde forklaret sine bekendte, at hun ganske vist havde været gravid, men at barnet var blevet bortadopteret. Sagen udviklede sig højst overraskende, da hun kort tid senere valgte at udpege en mark i Odense, hvor hun i 1992 som 19-årig havde gravet en nyfødt datter ned.

Begge børn døde kort efter fødslen, forklarede kvinden.

En 28-årig kvinde efterlod en morgen i november 2004 sit nyfødte barn i et buskads i Odense, hvor det lå i otte timer, før to drenge fandt det i tide til, at barnet overlevede.

Som om det ikke var nok, oplevede byen også, at et par, der var mistænkt for narkohandel, fik en søn i al hemmelighed. Det var aflytningerne i sagen, der afslørede, at kvinden i 2004 i parrets lejlighed i Odense fødte en søn, uden at nogen myndighed kendte noget til det. Barnet overlevede.