Krimi

Død togsurfer kendt fra net og tv

Den 22-årige mand, som i nat omkom efter at have kørt uden på et tog, var kendt fra tv og internet. Der er tale om Martin Harris, der i september 2005 stod frem på TV Midt-Vest og fortalte om det adrenalinkick, det giver, når man kører uden på et tog. Han har også filmet det og lagt det på nettet.

"Fra den første gang jeg hørte om det og så billeder af det, stod det bare klart for mig, at det skulle jeg i hvert fald prøve," sagde han dengang og afviste samtidig, at togsurfing skulle være meget farligere end at køre på tunet knallert.

Sammen med en kammerat kørte han dengang uden på toget fra Ringkøbing til Hee. Det kostede dem en bøde.

At der er tale om den samme unge mand bekræftes af lederen af lokalpolitiet i Ringkøbing, John G. Christensen.

"Det var en gruppe af kammerater, der havde været til fodbold i Herning, og som tog toget hjem. I Lem stod den unge mand ud af toget. Kammeraterne vidste ikke hvorfor, og kunne ikke få fat på ham," fortæller stationslederen.

Ulykken skete lidt syd for Ringkøbing, da Arrivatoget på sin rute mod Holstebro skulle gennem viadukten ved Skraldhedevej. Der er kun 74 cm i frihøjde mellem toget og viadukten, og det kom til at koste Martin Harris livet.

Ulykken blev opdaget, da bilister kort efter lagde mærke til, at der lå en død mand oven på toget. Først nord for Ringkøbing lykkedes det politiet at få standset toget og bjærget liget.

Der er tale om det første dødsfald forbundet med fænomenet togsurfing herhjemme.

På internettet findes en stribe videooptagelser foretaget af danske togsurfere - blandt dem også nogle, som den nu døde unge mand selv har lagt ud.

Martin Harris var aktiv bruger af videotjenesten YouTube, hvor han gik under navnet HawisS - efter dødsfaldet er flere af hans bekendte begyndt at skrive farvel-ord til ham.