Arriva til togsurfere: Hold nu op

De psykiske belastninger er voldsomme for personalet i toget, når en person dør i en togulykke. Derfor bør de unge, der kører uden på togene tænke på andre end sig selv, mener Arriva.

Udmeldingen kommer efter dagens døds-fald, hvor en 22-årig mand blev dræbt mod en viadukt nær Ringkøbing, mens han hang på et tog.

"Nu må man simpelthen holde op med det her. Det er ikke kun en selv, men også familien og personalet i togene, det går ud over," siger Arrivas kommuni-kationsdirektør Jan Wildau.

Arriva opgør ikke antallet af togsurfere, men det er første gang, at virksomheden oplever et dødsfald i forbindelse med "legen".

Men Arriva har registreret en stigende interesse for at rejse med på taget af toget, og selskabet kan få den udvikling bekræftet ved at kigge på forskellige hjemmesider som eksempelvis youtube.com.

Her ligger der adskillelige videooptagelser af unge, der surfer på togene - enten sammen med kammerater eller alene med et kamera i hånden.

I den aktuelle sag fra Ringkøbing oplyser politiet, at man har afhørt nogle kammerater, som den 22-årige lørdag aften var sammen med i Lem.

Men politiet ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvad kammeraterne har forklaret.

Dødsfaldet blev opdaget, da en bilist nord for Ringkøbing kort før klokken 21 lørdag aften så liget ligge oven på togvognene, der var på vej mod Holstebro.

Politiets undersøgelser har vist, at ulykken efter alt at dømme skete, hvor Skraldhedevej krydser jernbanen syd for Ringkøbing.

De tekniske undersøgelser har vist, at der er 74 cm frihøjde mellem toget og viadukten. Derfor formoder politiet, at den unge mand enten har stået eller siddet op, da ulykken skete.