Krimi

33 skuddræbt på universitet i USA

Mindst 33 mennesker er blevet dræbt af en bevæbnet mand på Virginias Polytek-niske Institut i USA, siger kongres-talsmand Randy Forbes ifølge Reuters.

Mindst 20 såret under skudepisoderne, og ifølge politiet er gerningsmanden blandt de dræbte. Der var tilsynela-dende tale om to skudepisoder med to timers mellem-rum forskellige steder på det 1.050 hektar store universi-tetsområde med 26.000 studerende. Ved den første episode blev én dræbt, men gerningsmanden slap væk og dræbte senere mindst 21 andre, flere af dem i et klasseværelse.

En talsmand for politiet sagde, at politiet indtil videre mener, at der kun var en gerningsmand.

Det lykkedes tilsyneladende gerningsmanden at slippe væk efter det første skyderi, som fandt sted i et beboelsesområde.

Skudepisoden medførte, at universitetets sikkerhedsprocedurer blev sat i værk, så de studerende blev lukket inde i klasse- og kollegieværelser.

Vidne

TV 2 søger danskere i Virginia, som har oplysninger om skudepisoden på Virginias Polytekniske Institut.

Skriv hvilke oplysninger du har, samt navn og evt. telefonnummer til TV 2 på vidne@tv2.dk

Dette har gerningsmanden muligvis udnyttet da han slog til anden gang.

Ifølge den amerikanske tv-station ABC News har universitetet oplevet to bombetrusler i løbet af de seneste to uger, og hvis det er den samme person, der står bag, kan han have testet, hvordan sikkerhedsprocedurerne var.

Den anden skudepisode fandt mod et undervisningsområde langt fra det sted, hvor de første skud lød, men i nærheden af det sted, der var indtelefoneret bombetrusler mod.

Målet var blandt andet et klasseværelse.

Øjenvidner beretter, hvordan de mange skud fik folk til at gå i panik og springe ud af vinduerne, og videooptagelser fra vidner uden for bygningerne dokumenterer, at der blev skudt heftigt.

Det er uklart om gerningsmanden blev dræbt af det tilkaldte politi eller om han tog sit eget liv.

Efter tragedien blev universitetet lukket, mens politiet gennemsøgte universitetsområdet efter skyderiet.

Der er tale om et af de værste skuddramaer på et universitet i USA, siden Charles Whitman den 1. august 1966 gik op i tårnet midt på Texas Universitets område og åbnede ild mod personer 27 etager længere nede.

Han dræbte 15 personer, heriblandt sin mor og sin hustru - der blev dræbt dagen før. 31 andre blev såret.