Krimi

Yderligere 120 anholdt i formiddag

Københavns Politi gik i formiddag i gang med flere ransagninger rundt om-kring i byen. Efter godt en times mål-rettede aktioner kunne politiet tæl-le 120 anholdte. Det oplyser politi-kommissær Bent Olsen.

"Mange af de anholdte er udlændinge," siger han.

Målet med ransagningerne var netop at finde de udlændinge, som har deltaget i urolighederne i forbindelse med ryd-ningen af Ungdomshuset. De skal så udvises.

Ifølge advokaten for Fonden Jagtvej 69, Knud Foldschack, er den såkaldte "retsgruppe" også blandt de anholdte. Gruppen stod blandt andet for kontakten mellem de fængslede og deres forældre. Knud Foldschack kalder det en unødvendig optrapning af konflikten.

"Jeg ved ikke, om retsgruppen er blandt de anholde. Men det kan den sagtens være," siger Bent Olsen.

Ransagninger fandt sted på flere adresser på Nørrebro, blandt andet Folkets Hus i Stengade, et BZ-kollektiv i Baldersgade og i Solidaritetshuset i Griffenfeldtsgade.

Disse nye anholdelser bringer det samlede antal op på over 600 anholdte, fortæller vagthavende ved politiets kommandocentral, Uffe Uldahl.

Nu tæller hvert minut hos politiet, der har 24 timer til at fremstille de anholdte i et grundlovsforhør. Dørene går op til Københavns Byret i løbet af eftermiddagen, og så venter en ny hektisk aften og nat for dommere, anklagere, forsvarere med flere.

Indtil videre er 113 personer blevet varetægtsfængslet forbindelse med urolighederne. Nogle enkelte har dog kun fået opretholdt deres anholdelse i to til tre dage.