Krimi

Gadekampe på Nørrebro

Maskerede aktivister kastede her til formiddag med brosten, flasker og an-dre ting mod politibetjente og biler på Nørrebro i København.

Der blev bygget barrikader flere ste-der, og ordensmagten spærrede Dron-ning Louises bro ind mod Københavns indre by mens gadekampene tog til.

Urolighederne brød ud efter politiet havde erobret Ungdomshuset på Jagtvej. Selve rydningen af huset forløb frede-ligt, men efterfølgende gik aktivister uden for huset til angreb på ordens-magten.

I forbindelse med urolighederne har Københavns politi tilkaldt forstærkning fra dele af Sjælland for at få bugt med optøjerne.

"Vi har tilkaldt hjælp fra alle de steder, der overhovedet kan bidrage," oplyser Flemming Steen Munch, politiets talsmand.

Han har intet overblik over, hvor mange betjente der er involveret i opgaven med at få kontrol med de københavnske gader.

Der var torsdag formiddag opstillet barrikader flere steder i hovedstaden, blandt andet på Christianshavn og Nørrebrogade.

Der er sat ild på barrikader tværs over Torvegade tæt på fristaden Christiania, og på Østerbrogade blokerede en gruppe på ca. 15 unge med bannere trafikken.

Ifølge Ungdomshusets aktionsplan skal aktionsgrupper lave aktioner andre steder i byen i forbindelse med rydningen for at svække politiets greb omkring Nørrebro.

Ifølge planen skal blokaderne af trafikken fortsætte i de kommende dage.