Krimi

Fængslet for voldtægtsrøverier

Det var to fra den hårde kerne i Køben-havn, der i dag blev fængslet i 26 dage for to røverier og en voldtægt på massagekli-nikker på Vesterbro. Til trods for, at de kun er 15 og 16 år er det langtfra første gang, at de to sætter sig i en retssal. De er tidligere dømt for et røveri mod en mand i København NV, som endte med, at manden fik fem knivstik i kroppen.

Samtidig har den ene af de to også været involveret i flere sager om sexkrænkelser af unge piger og det endda på et tidspunkt, hvor han var under den kriminelle lavalder.

Voldtog kønsskifteopereret

Denne gang har politiet sigtet dem for et opsigtsvækkende overfald på en massageklinik i Oehlenschlægersgade tidligt om morgenen den 11. februar.

En gruppe på fire unge gerningsmænd trængte ind og truede sig med knive og baseballkøller til 4000 kroner og en mobiltelefon. Men inden de gik, voldtog firebanden også en thailandsk mand, der efter en kønsskifteoperation nu er kvinde.

Allerede dagen efter skete et lignende røveri. På en massageklinik i Dannebrogsgade trængte en gruppe unge ind og med kniv og køller truede de sig til knap 15.000 kroner. De tog også mobiltelefoner, tasker, kamera og en bærbar computer fra kvinderne, der arbejdede på stedet.

Før dørene blev lukket i grundlovsforhøreret i dag, nåede forsvareren for den 15-årige at oplyse, at hans klient delvist kan erkende. Men hvilken del af sigtelserne han vil tilstå, fik offentligheden ikke mulighed for at høre. Det skyldes, at der stadig er medgerningsmænd på fri fod.

Ifølge Ritzaus oplysninger betød omtalen af de to røverier, at politiet fik et tip om, at de to nu fængslede var gerningsmændene. Samtidig har politiet angiveligt fundet effekter fra røverierne hjemme hos dem.