Krimi

Terrorsag: Maximus bad om penge

Den 21-årige dansktyrker Abdulkadir Cesur og den 19-årige svensker Mirsad Bektasevic, kaldet "Maximus", der i onsdags blev idømt fængselsstraffe i Bosnien, var i tæt kontakt med venner-ne i Danmark, mens de angiveligt forbe-redte et terrorangreb.

Det fremgik her til formiddag af ter-rorsagen fra Glostrup i Østre Lands-ret, hvor anklagerne afspillede bånd fra PET's telefonaflytninger. Heraf fremgik de blandt andet, at Maximus ringede fra Bosnien til Danmark og bad om penge. Penge, der ifølge anklagerne skulle bruges til at finansiere terror.

"Jeg talte med Turki, og han vil komme her, om Gud vil. Vi har brug for flere penge. Prøv at se, om du kan skaffe nogle flere penge, for jeg har fundet nogle rigtig gode varer," sagde Maximus i samtalen.

Turki er ifølge anklagerne et alias for dansk-tyrkiske Abdulkadir Cesur.