Krimi

IT-kriminelle rekrutterer unge

Organiserede IT-bander er helt åben-lyst begyndt at rekruttere teenagere og studerende til at hacke samt fore-tage data- og identitetstyveri.

Rekrutteringen sker bl.a. på hjemme-sider og IT-uddannelsessteder. Det skriver erhvervsportalen idag.dk.

IT-sikkerhedsfirmaet Mcafees cybercri-me-rapport, Mcafee Virtual Crimino-logy Report 2006, peger ifølge idag.dk på flere forskellige baggrunde for, at teenage og studerende lader sig lokke ind i IT-kriminalitet. Blandt andet udbredt accept mellem unge.

-Udbredt accept. Næsten alle unge har brugt fildelings-tjenester, hvor de har piratkopieret film, musik og bøger. Ifølge en undersøgelse fra juni 2006 havde 68 af 77 IT-studerende på Purdue University i USA for eksempel flirtet med IT-kriminalitet.

-Let tilgængelig information om IT-kriminalitet på hacking-hjemmesider og sikkerhedsseminarer, der får stor presseomtale.

-Intellektuelle udfordring og anseelse/berømmelse, og nu også muligheden for at tjene penge.

-Nettets anonymitet, hvor man ser ikke ofrene, samt den relativt lave straframme rydder eventuelle forbehold af vejen.

"Danske virksomheder mærker allerede i dag de ubehagelige konsekvenser af den aggressive rekruttering af unge IT-talenter i Østeuropa og Asien i form af blandt andet pengeafpresning og datatyveri. Vi har det seneste år set en voldsom stigning i angreb på danske virksomheders IT-systemer," siger Daniel Kollberg fra Mcafee Danmark.