Krimi

Kystbyer ramt af oversvømmelser

Efterårets første storm medførte i nat oversvømmelser i kystbyerne på Fyn, langs Jyllands østkyst og Sjællands vestkyst. I Fredericia, Horsens, Vej-le, Kalundborg, Korsør, Skælskør, Nyborg, Odense, Bogense, Middelfart og flere andre steder var der vand i ga-derne. Men da solen stod op havde vand-et trukket sig tilbage de fleste sted-er og havne og veje kunne åbnes igen.

Billeder

TV 2/NYHEDERNE vil gerne se dine fotos af stormens hærgen den 1. november.

Vi bringer de bedste her på siden.

Send dem på mail til vidne@tv2.dk eller på MMS til 1234

Mange blev evakueret, over 100 får og en del kreaturer blev taget af vandmas-serne, da digerne gav efter, og Lilleø nord for Lolland er stort set slettet fra landkortet.

Oversvømmelserne tog strømmen flere steder på Sjælland, Lolland og Falster, ligesom mange småøer tidligt torsdag morgen var uden strøm.

Stormen har givet Falck rigeligt at se til, og travlheden vil fortsætte i løbet af torsdagen, vurderer informationschef Finn Serup.

"Vi har haft over 200 anmeldelser på stormskader i løbet af natten. De fleste skyldes oversvømmelser. Der kommer endnu flere anmeldelser, når nu folk begynder at vågne og opdager skaderne," siger han.

Falck har også måtte evakuere folk flere steder.

"Vi har reddet folk ud af husene, fordi omgivelserne var oversvømmet. Vi har indtil videre evakueret sommerhusejere ved Haderslev, en 90-årig ved Svendborg og plejehjemmet i Sakskøbing har modtaget to personer, der er blevet evakueret," forklarer Finn Serup.

Han råder folk med vandskader til selv at redde værdier, for Falck kan ikke gøre så meget, før vandet har trukket sig tilbage.