Krimi

Rumæner tiltalt for kortsvindel

I en gigantisk sag om organiseret svindel med dankort har anklage-myndigheden i København rejst tiltale mod den formodede bagmand samt fire medskyldige. Sagen indledes i Københavns byret den 6. november.

Tiltalen er den seneste i rækken af en lang række sager mod organiserede rumænske svindlerbander, der har forfalsket og misbrugt betalingskort både i Danmark og i udlandet. I de tidligere sager er de rumænske svind-lere blevet straffet både med fængsel og udvisning med indrejseforbud i Danmark.

Den formodede bagmand er en 51-årig rumænsk statsborger, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet.

Den 51-årige er anklaget for i ledtog med andre at have svindlet for flere millioner kroner.

Svindlen er sket ved at bryde ind i forretninger og installere elektronisk udstyr i dankortautomater. Udstyret kunne herefter anvendes til at fremstille falske dankort. Samtidig registrerede det elektroniske udstyr også kortenes pinkoder, hvorved kortene efterfølgende kunne misbruges i enhver hæveautomat.

Den formodede bagmand og hans fire medanklagede er tiltalt med henvisning til den mest skærpende paragraf inden for databedrageri. Det betyder, at strafferammen bliver på op til otte års fængsel.

"Vi har at gøre med kriminalitet, der forekommer meget organiseret, og som er meget professionelt udført. Det er klart en skærpende omstændighed. Derudover er det også skærpende, at der er tale om så stort et beløb," siger politiassessor Anja Lund Liin.

Sagen mod den formodede bagmand vedrører forbrydelser, der er begået på Sjælland og øerne. Men i Jylland har der været nærmest identiske sager. Politiet har dog ikke kunnet påvise en klar forbindelse.