Krimi

Odense: Unge ville lave sprængstof

Ni unge fra det muslimske miljø i Vollsmose, der i nat blev anholdt for at planlægge terror, forsøgte ifølge chef for Politiets Efterretningstjene-ste, Lars Findsen, at lave sprængstof.

Beslutningen om at anholde de ni skyl-des ifølge politimesteren, at der gen-nem efterretningstjenestens overvåg-ning er blevet afdækket forhold, som peger i retning af, at flere af de anholdte har skaffet sig "materiale og effekter til konstruktion af spræng-stoffer i forbindelse med forberedelse af en terrorhandling".

PET udsendte her til formiddag en pressemeddelelse om anholdelsesaktionen:

"Politiets Efterretningstjeneste har i nat kl. 02.00 foretaget anholdelse af en række personer bosiddende i Odense-området. Der er blevet anholdt ni personer, og flere af de anholdte vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om fængsling. Anholdelserne er sket på baggrund af tjenestens overvågning af den pågældende personkreds gennem nogen tid," hedder det i pressemeddelelsen.

"Når der er foretaget anholdelser i sagen nu, skyldes det, at det kan være vanskeligt at vurdere mere præcist, hvor langt fremme man har været i forberedelserne. På den baggrund - og i lyset af den generelle situation på terrorområdet - har Politiets Efterretningstjeneste ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at slå til nu," hedder det videre i pressemeddelelsen.

Anholdelserne har ikke forbindelse til den i de senere dage omtalte sag fra Tyskland, slutter pressemeddelelsen.

De anholdte er en gruppe mænd, der alle er under 30 år.