Krimi

Flere unge indvandrere i retten

Når dommeren sætter sig til rette i Københavns Dommervagt for at gennemfø-re et grundlovsforhør med en ung under 18 år, så er det mest sandsynligt, at den sigtede er af udenlandsk herkomst.

Tal fra Københavns Politis statistiske afdeling viser, at unge indvandrere nu tegner sig for 82 pct. af grundlovsfor-hørene. Unge danskeres andel udgør 18 pct.

I forhold til 2003 er det en stigning. Her var 67 pct. indvandrere og 33 pct. danskere.

Chefkriminalinspektør, Per Larsen fra Københavns Politi siger til TV 2/NYHE-DERNE, at tallene er bekymrende:

"Det siger mig, at der er en uhyggelig udvikling i gang, som vi må se at få stoppet. Det er ved at nå den top, som vi også så i 2000. Så vi må sætte ind med en ny, forstærket indsats."

Hamid El Mousti er, ud over at være socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation, også medlem af lokalnævnet for Københavns politikreds.

Her fik nævnets medlemmer for nylig præsenteret tallene af Københavns Politis ledelse.

"Jeg blev rystet. Jeg mener, vi skal satse meget mere på at inddrage forældrerne til de her unge, hvis problemet skal løses. Vi skal indgå enform for kontrakt med forældrene, som forpligter dem til at følge mere med i, hvad de unge laver," siger El Mousti til TV 2/NYHEDERNE.

Ifølge Københavns Politis specielle Sierra 4-gruppe, der arbejder målrettet med utilpassede unge indvandrere på Amager, kommer de unge kriminelle ofte netop fra meget socialt belastede familier.