Kommunalvalg
Borgmester
Billede af Sophie Hæstorp Andersen

Sophie Hæstorp Andersen

11.039 personlige stemmer
Socialdemokratiet

Opstiller i

København

Job

Spidskandidat for Socialdemokratiet i København

Om mig og mine mærkesager

Jeg vil arbejde for en by, der er mere fælles, mere lige og mere grøn. Vi skal gå forrest i klimakampen, skaber flere boliger, der er til at betale og sikre lige muligheder for alle københavnerbørn.
Mere om Sophie Hæstorp Andersen

Kandidatens svar på kandidattesten

Afsluttende bemærkninger fra Sophie

København er fantastisk, men den kan blive bedre. For byen kan blive mere fælles, mere lige og mere grøn. Vi skal øge vores grønne ambitioner. Bilerne skal ud af byen senest i 2030, og det skal være nemmere at køre elbil, bl.a. med flere ladestandere og lynladestandere. Og vi skal indføre et klimabudget, der er ligeså bindende som kommunens økonomi.

En blandet by er en god by. Og da mange flytter hertil eller bliver boende, skal vi bygge flere boliger - særligt flere almene boliger. Der skal være plads til dig i København, uanset om du er sygeplejerske, politibetjent, familie, studerende eller bare dig selv.

Folkeskolen er vores fællesskabs vigtigste institution. Her mødes fremtidens generationer på tværs af sociale, økonomiske og etniske skel. Men i dag er forskellene mellem skolerne i bydelene for store. Det skal løses ved bl.a. to-voksen-ordning, bedre og tidligere hjælp til børn med ordblindhed, og ved at vi bringer byens muligheder mere i aktivt i spil i undervisningen og