Kendisenklave evakueret: Prins Harrys hjemby frygter mudderskred

Indbyggere i superstjerne-byen Montecito, hvor blandt andet prins Harry bor, er blevet bedt om at evakuere.

Skuespillere, sangere, royale og tv-værter har mandag måttet forlade byen Montecito i Californien gennem politiets vejspærringer.

Den amerikanske by er blevet evakueret af frygt for, at dens prominente indbyggere skulle blive fanget i store mængder mudder.

Montecito er kendt som en kendisenklave. Den er beboet af blandt andre den bogaktuelle prins Harry, skuespilleren Gwyneth Paltrow, sangeren Katy Perry og tv-værten Ellen DeGeneres.

Efter en periode med store mængder regn har udsigten til 200 millimeter regn det næste døgn skabt frygt for, at byen skal blive ramt af et mudderskred.

Frygter mudder fra skrĂĄninger

Flere af byens gader er ifølge nyhedsbureauet AFP's journalist på stedet allerede oversvømmet. Der er samtidig opsat vejspærringer af politiet i byen.

Byen er placeret 90 minutter nord for Los Angeles på Californiens frodige kyst. Mod syd er byens strande, mens bjergkæden Santa Ynez ligger i byens baghave mod nord.

Det er netop mudder fra skrĂĄningerne, som myndighederne frygter.

- Forlad byen nu. Dette er en situation, der udvikler sig hurtigt. Vær venligst opmærksom på nødmeldinger, står der på byens brandvæsens hjemmeside.

På Twitter skriver brandvæsnet videre, at byen de seneste 30 dage har fået meget mere regn end normalt.

23 mistede livet for fem ĂĄr siden

Evakueringen mandag har sandsynligvis også vakt grumme minder for de beboere, der også boede i Montecito for fem år siden. Her udløste store regnmængder en bølge af mudder ned i byen.

Dengang mistede 23 livet.

Nogle af byens indbyggere har delt deres oplevelse med det vĂĄde vejr pĂĄ de sociale medier.

Tv-værten Ellen DeGeneres har delt en video af vandstanden i en nærliggende bæk:

- Det her er tosset, siger hun i videoen.

- Det er steget ni fod (svarende til 2,7 meter, red.), og den skal stige yderligere to fod (svarende til 60 centimeter, red.)