PS4 prøvekørt: Glæd dig

16x9

<div>Playstation 4 er længe ventet selv om den nuværende PS3 faktisk ikke har de store problemer med at køre de tunge spil i øjeblikket.

Playstation 4 er længe ventet selv om den nuværende PS3 faktisk ikke har de store problemer med at køre de tunge spil i øjeblikket. Senest med spil som The Last Of Us og Beyond: Two Souls. Men dette er en ny generation, der skal kunne holde mange år endnu, så der må gemme sig en hel del kræfter i maskinen. 
 
Men ud over kræfterne har maskinen alligevel en hel del at byde på, som vi har taget et kig nærmere på. Selve designet er kantet og skævt, og personligt kan jeg godt lide det. PS4 skiller sig ud fra forgængeren, så man ikke er i tvivl, når den står foran fladskærmen. Den kan samtidig og ligesom forgængeren både stå vertikalt og horisontalt, så den kan passe ind til de fleste spilhybler. 
 
Hvad angår controlleren har Sony virkelig taget et stort skridt i en mere stilsikker og kvalitetsmæssig retning. Der er kommet tyngde og ikke mindst robusthed til, så den er placeret langt bedre i hånden, og man frygter ikke, at den vil knække ved det første vredesudbrud – noget jeg ofte fokuserede på ved den gamle (den er rigtigt…).
En lille højtaler på controlleren giver lidt ekstra liv til nogle spil
 
Samtidig er controlleren blevet en forlænget move-controller, da den har fået en lille sensor og et lys, så man faktisk kan bruge bevægelserne i controlleren til at styre cursor eller spil. Endnu har jeg ikke set den store idé med det, men det har også været en smal stribe af spil jeg har prøvet. 
 
Spillene har meget at leve op til
 
Meget naturligt har PS4 taget et hop op af den specifikationsmæssige rangstige. Der er kommet tryk på i forhold til PS3. Men det er ikke rigtig noget jeg endnu helt har oplevet. Jeg kan dog godt se det på spil som Assassins Creed 4: Black Flag, som jeg har prøvet på både PS3, Xbox 360 og nu også PS4. Her er det tydeligt, at skyggerne får mere liv, det er mindre kantet og det hele bliver afspillet langt mindre hakkende. 
 
Andre spil som Knack gør det skægt, men er ved første indtryk ikke et spil, jeg kommer til at bruge mest tid på. Dog er det en skæg feature, at selve controlleren også har fået en lille højtaler, så når jeg samler liv ind i spillet, klirrer det let fra højtaleren. En feature, der får oplevelsen en smule ud af skærmen, men heller ikke meget mere end det. 
 
Killzone: Shadow Fall er PS4’s store launchtitel og ser også fremragende ud i den demo, jeg har prøvet. Der er skygger, lys og fede effekter. Her kan man godt se, at maskinen har fået et ryk opad, da det hele kører i fuld fart uden nævneværdig problemer. 
 
Men eftersom dette stadig er et første indtryk, så vil jeg vende tilbage med mere konkrete spiloplevelser og konsollens ydeevne. 
 
Playstation 4 kommer ud i de danske butikker den 29. november til en pris fra 3.300 kroner. Vi kommer selvfølgelig med en længere test, når den dato nærmer sig.