Indtryk: Smarte skibriller med kort levetid

16x9

<p>Jeg har haft de spritnye Oakley Airwave 1,5-goggles med på min skiferie, som i år gik til Saalbach i Østrig.</p>

Jeg har haft de spritnye Oakley Airwave 1,5-goggles med på min skiferie, som i år gik til Saalbach i Østrig.

Med mig på ski var min familie, som alle er habile skiløbere. Ingen med hang til offpiste, snowparks og andre halsbrækkende fornøjelser, og derfor skulle brillerne testes i klassisk skiløb og i en enkelt fartkonkurrence eller to - mine brødre var jo også med på turen.

Det første jeg bemærkede, da jeg fik stukket brillerne i hånden, var størrelsen. De fylder en hel del, og samtidig skinner spejllinsen, hvorfor brillerne, der har et indbygget display med diverse oplysninger, vækker megen opmærksomhed.

Og opmærksomhed fik de også både fra mine medrejsende og fra andre på pisten.

- Kan man virkelig se farten på en lille skærm, mens man kører?! Dem vil jeg prøve, var den første bemærkning, jeg fik, da jeg viste brillerne frem til mine brødre.

Og straks gik det over stok og sten ned af de østrigske løjper for skiftevis at slå hinandens tophastighed. Det var sjovt, så længe det varede...

Funktionalitet
Det grundlæggende for brillernes funktionalitet er batteriet, og her er fornøjelsen relativ kort.

Ved konstant brug oplevede vi i gennemsnit en batterilevetid på maksimalt fire timer, hvilket synes alt for lidt, når man er på ski fra klokken ni til 16 hver dag. Tilslutter man samtidig brillerne til sin smartphone for at tracke rute og modtage notifikationer om opkald og sms'er på skærmen, bliver batteriet ædt op endnu hurtigere.

Fartmåleren fungerer rigtig fint – og det er fedt, at der er flere forskellige tilstande at vælge imellem. Om den måler præcist, ved jeg ærlig talt ikke – men selve fartmåleren er i mine øjne utvivlsomt den største sællert ved produktet og også den del, vi havde størst glæde af.

Selvom skærmen indeni brillerne er ekstremt lille, føles den større, fordi den sidder så tæt på øjet, som den gør. Det holder 100 procent. Derudover fungerer Bluetooth-synkroniseringen og det medfølgende fjernbetjeningsarmbånd upåklageligt.

Udseendet
Når det kommer til kørestil og udstyr er jeg med årene blevet en mere og mere forfængelig skiløber. Derfor skal ski, støvler, tøj, hjelm og briller helst matche – eller i hvert fald se fornuftigt ud sammen.

Ved første øjekast falder Oakleys goggles inden for den ramme. De er store, men ganske vist meget klassiske i rem og ramme. Det reflekterende spejlglas giver dem et ekstra touch, som i øvrigt faldt i tråd med årets skibrillemode på pisterne i Saalbach.

Dog er glasset set indefra gråt – og brillerne kommer derfor til kort, når det kommer til anvendelse i mindre godt vejr. Her ville gult glas have været langt mere optimalt. Det skal dog nævnes, at det er muligt at skifte glasset i brillerne ud.

Grundlæggende fungerede brillerne rigtig fint, og vi nåede at få god glæde af fartfunktionen. Airwave er flotte og af god kvalitet (de duggede ikke en eneste gang), men de fylder en del og har et bombastisk udtryk, så de er nok mest tiltænkt den mandlige skiløber.

Dog vil prisen afholde mig og formentlig også de fleste andre almindelige skiturister, de såkaldte 'sunshine skiers', fra at smide penge efter dem. 8.000 kroner er simpelthen for meget for et par briller, der primært bliver brugt til fartmåling en enkelt gang om året. En af de mange ski-apps, der findes på markedet, ville sagtens kunne gøre det ud for den funktion - og flere af dem koster ikke en krone.

Så lever jeg nok med, at jeg ikke kan følge med i farten hele tiden og nyder i stedet udsigten til snedækkede bjergtoppe.

Beeps

  • God kvalitet og flot design
  • Fartmåleren giver skiferien et ekstra konkurrenceelement
  • Synkroniseringen til smartphone (dog meget batterikrævende)

Blops

  • Prisen er alt for høj
  • Ringe batterilevetid
  • Farven på linsen