Priskrig på vej: Elektronik-gigant åbner 20 nye varehuse

Den norskejede elektronikkæde Expert blæser nu til kamp om de danske kunder. Expert vil åbne over 20 nye varehuse og udfordrer konkurrenten Elgiganten. Det kan betyde priskrig, skriver Børsen.

Elektronikkæden Expert har fået ny ledelse, og han har store planer i Danmark.

Selskabets nye danske direktør, Jesper Boysen, har fået grønt lys af selskabets rige norske ejere til at tage kampen op om de danske elektronik-kunder.

Inden for ganske få år vil en række nye elektronik-varehuse skyde op i Danmark, skriver Børsen.

- Vi kigger på de bedste beliggenheder i Danmark. Vi mener, der er basis for 20-25 varehuse over de næste år. Der kommer med sikkerhed 20 varehuse inden for de næste fire-fem år, siger Jesper Boysen til avisen.

Det første varehus vil stå klart til næste år i Herlevs nye shopping-center Disa-shoppingcenter, siger direktøren til TV 2 Finans.

De nye varehuse, der kommer under et helt nyt navn, har musklerne til at udfordre elgiganten på prisen, og det kan udløse en priskrig, lyder det.

Ifølge Mette Skovgaard Frich, vidensudviklingschef ved Retail Institute Scandinavia, bliver kampen om de danske kunder benhård.

- Elgiganten har førertrøjen på det danske marked for hjemmeelektronik, og det har taget den position, der hedder pris, pris, pris. Hvis man vil have en anden position, skal man udvikle en ny måde at shoppe elektronik på med bedre service eller noget andet, men prisen er stadig en parameter, siger hun til avisen.