Sådan fejrer de Børnenes dag i Nordkorea

16x9

Børnenes dag fejres med militærparade og bueskydning efter amerikaske soldater

Den internationale mærkedag, Børnenes dag, bliver fejret i en lang række land - heriblandt i et af verdens mest tillukkede lande, Nordkorea.

Alligevel er nogle billeder fra fejringerne af dagen kommet ud, og de viser, at den er blevet markeret på noget opsigtsvækkende vis.

Billederne er taget i Mangyongdae-forlystelsesparken lidt udenfor hovedstaden Pyongyang, hvor små nordkoreanske børn blandt andet deltager i en militærparade. Her er de iklædt militæruniformer, imens de kører rundt i små tank og militærkøretøjer med missiler eller marcherer taktfast med udtryksløse ansigter.

Udover paraden får de små nordkoreanske børn også træning i at skyde med bue og pil efter en figur, der er malet som en amerikansk soldat med tungen ud af munden.

Flere nordkoreanske militærledere overværede børneparaden i Mangyongdae-forlystelsesparken sammen med blandt andet lederen af det nordkoreanske arbejderparti, Choe Thae Bok.

Billederne er samtidig nogle af de første fra Mangyongdae-forlystelsesparken, der blev gennemrenoveret sidste år, efter at Nordkoreas leder, Kim Jong Un, tidligere havde udtalt sin store utilfredshed med forlystelsesparkens slidte stand under et besøg.