Distortion-gæster slynget i vandet

To både med i alt 16 passagerer var i nat involveret i to bådulykker i København i forbindelse med årets Distortion-gadefest.

Det var heldigt, at det ikke gik værre, end det gjorde, mener politiet, der sammen med brandvæsnet rykkede ud med dykkere og helikoptere, der hurtigt fik de involverede i land.

Det var den ene af to Movia-havnebåde, der sørgede for transport af Distortion-gæster fra Langelinje til Refshaleøen, der sejlede ind i en mindre båd i en af to ulykker, der skete med ganske kort mellemrum i København.

Ulykkerne skete med ganske kort mellemrum omkring klokken 23.30.

Speedbåd ramte stensætning
I den ene ulykke kom fire personer til skade, og flere andre faldt i vandet, da en speedbåd sejlede ind i en stensætning ved Trekroner og kæntrede.

I alt var 12 personer til stede i båden, og de måtte reddes op af vandet af en marinehjemmeværnsbåd.

Fire personer blev kørt til Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital. Deres tilstand er stabil.

De resterende otte personer blev kørt med bus til tjek på hospitalet, men det skyldes udelukkende, at de var blevet kolde efter opholdet i vandet.

I den anden ulykke sejlede en havnebus ind i en mindre båd med fire personer ud for Mærsk-hovedsædet på Toldboden. Alle fire faldt over bord og blev hjulpet op af havnebussen.

Distortions ledelse holder her til formiddag møde med Københavns Politi for at få afklaret det konkrete forløb i forbindelse med nattens to bådulykker.