To kæntringsulykker i Københavns Havn

16x9

Adskillige personer måtte reddes op af vandet kort før midnat, efter at der på få minutter uafhængigt af hinanden skete to kæntringsulykker på vandet i Københavns Havn.

- Jeg kan bekræfte, at der er sket to uheld inden for kort tid, der har krævet redningsaktioner, siger vagtchef ved Københavns Politi, James Keiwe, til tv2.dk.

En havnebus med Distortion-festdeltagere var på vej væk fra Refshaleøen, da den ramte en gummibåd med fire personer, der alle røg over bord tæt ved Toldboden.

- Havnebussen opdager selv ulykken, så de fire personer bliver samlet lynhurtigt op. De bliver fraget ind til land, men da de kommer ind, er der en af de fire, der løber derfra. Hvorfor ved vi ikke, siger James Keiwe til tv2.dk.

Ny ulykke minuttet efter
Et minut senere skete der endnu en ulykke ud for Trekroner, hvor en motorbåd med 12 personer ramte en stensætning og kæntrede. Båden havde ikke lys på og kunne ikke se stensætningen, som der blev braget ind i.

Af de 12 personer blev otte kørt med særbus til hospitalet med lettere skader, mens fire andre personer måtte af sted i ambulance, oplyser politiet.

-´De rammer stensætningen. Nogle ryger over, mens andre rammer den. Heldigvis får de reddet sig op på stensætningen, og vi får hurtigt dirigeret vores folk hen til dér, hvor ulykken er sket, siger James Keiwe og fortsætter:

- De var ved bevidsthed, men jeg tør ikke sige, hvad der er sket med dem. Man kan sige, at når man bliver kørt med en ambulance, så er de i hvert fald kommet til skade i en grad, siger James Keiwe.

Et stort opbud af redningskøretøjer blev sendt til de to ulykkessteder, og dykkere fra Københavns Brandvæsen hjalp til med at hjælpe folk op af vandet. Københavns Politi var - i forbindelse med Distortion i nærheden - klar med helikopter og redningsbåde, som hurtigt nåede frem til redningsaktionen.