DF vil kæmpe for Melodi Grand Prix i Herning

Danmark sejrede i aftes ved Det Internationale Melodi Grand Prix i Malmø - og allerede nu begynder kampen om, hvor næste års sangfest skal holdes.

Spørger man Dansk Folkeparti, er der ikke tvivl om, hvor festlighederne skal placeres - nemlig i Herning.

- Det vigtigste her, det er at lave en god ramme, og hermed også en god lyd. Og da har vi bare set, at det har Parken ikke kunnet løfte ved de musikarrangementer, de har holdt, siger Morten Marinus, medlem af Kulturudvalget for Dansk Folkeparti til TV 2 News.

- Det er alfa og omega, at der er en god lyd, når man laver sådan et arrangement. Og derfor peger vi på, at Boxen i Herning kunne være det bedste bud.

Parken - et skrækkeligt sted
Morten Marinus mener slet ikke, at Parken i København kan klare opgaven.

- Vi kan ikke byde vores udenlandske gæster, at de kommer her til Danmark, og så føler, at det faktisk bliver afholdt et skrækkeligt sted, siger han.

Og det er ikke et problem, at nattelivet i Herning er anderledes end i København, lyder det.

- Det er en fest, der gerne skulle være i hele landet. Og derfor peger vi også på Herning. Jeg har også været i byen i Herning, og jeg kan love dig for, at de har et natteliv, også selv om det er i Jylland, siger Morten Marinus.

Heller ikke infrastrukturen bør hindre Herning i at blive vært, mener partiet.

- Vi kan ikke nå at bygge en ny lufthavn i løbet af et år, men vi kan nå at gøre meget på det område med hensyn til logistik og transport til og fra arenaen og ind til Herning.

Han vil nu tale med kontakter i DR - heriblandt Dansk Folkepartis bestyrelsesmedlem i DR, og han håber at kunne presse en beslutning om Herning som værtsby igennem.