Enhedslisten om v√¶kstplan: L√łftebruddet over dem alle

Regeringen favoriserer erhvervslivet p√• bekostning af velf√¶rden. V√¶kstplan er en jobdr√¶ber, mener liste √ė.

Enhedslisten er stærkt utilfreds med den vækstplan, som finansminister Bjarne Corydon (S) sent onsdag aften forhandlede på plads med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

- Det her er l√łftebruddet over dem alle. Vi vil alle sammen m√¶rke konsekvenserne af denne her aftale. Det er en overf√łrsel af mange milliarder fra velf√¶rden til de store virksomheder.

Det siger partiets politiske ordf√łrer, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun har svært ved at forstå, at Socialdemokraterne er drivkraften bag planen, der blandt andet indebærer en nedsættelse af selskabsskatten.

- Vi har en regering, som gik til valg p√• velf√¶rd frem for skattelettelser. Men nu tager regeringen penge, som skulle have v√¶ret brugt p√• vores b√łrnehaver, plejehjem og sygehuse, og bruger dem i stedet til skattelettelser til aktion√¶rerne i de store virksomheder, siger hun.

Partierne bag forliget forventer, at vækstplanen vil skabe tusindvis af nye arbejdspladser, men der tager de fejl, mener Enhedslisten.

- Denne her aftale er ikke en job-skaber. Det er en jobdræber. Når man tager penge, som skulle have været brugt på velfærd, og i stedet bruger dem på lettelser af selskabsskat, så koster det tusindvis af job, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg fatter simpelthen ikke, hvordan en socialdemokratisk ledet regering kan finde på at indgå sådan en aftale. Det giver efterhånden ikke mening at tale om en regering og en opposition. Der er vel nærmere tale om de forenede liberalistiske partier.

/ritzau/