Den danske universitetsmorder

16x9

For tretten år siden myrdede en mand to unge kvindelige studerende i Århus

Den 5. april 1994 om formiddagen gik en 35-årig mandlig studerende fra Silkeborg ind i kantinen på Nordisk Institut på Aarhus Universitets afdeling på Trøjborg. Med sig havde han et oversavet jagtgevær og de værst tænkelige intentioner. Få minutter senere låste han sig inde på et toilet, hvor han afsluttede sit liv ved at skyde sig i hovedet. Inden da havde han myrdet to unge kvinder og såret to andre.

I kantinen skød han først mod en 23-årig kvinde, der blev ramt i halsen, og derefter en 24-årig kvinde, der blev dræbt på stedet. En tredje kvinde kastede sine bøger efter manden og slap væk. Han fortsatte i et tilstødende lokale, hvor han ladede jagtgeværet og dræbte en 27-årig kvinde på klos hold. Et skud smadrede nogle saltbøsser på et bord og sårede en 35-årig kvinde lettere i foden og i hovedet.

To andre kvinder væltede et bord og dækkede sig bag bordpladen, inden de flygtede ud af lokalet. Derefter styrede han mod toilettet.

Da politiet kom frem fandt de mandens lig låst inde med blodet flydende ud under toiletdøren. Med sig havde han yderligere 15 patroner til jagtgeværet.

Morderens eneste forbindelse til de dræbte kvinder var, at de alle studerede ved samme institut.

Efter dramaet måtte fem chokerede vidner køres til akut krisehjælp på Psykologisk Institut i Århus, mens yderligere et par stykker fik hjælp på stedet.

Om eftermiddagen fandt politiet et afskedsbrev på mandens bopæl, hvor han skrev, at han ikke kunne klare mere, og at han ville dræbe nogle personer, inden han ville tage sit liv.