Krohn: Sidste SAS-udspil kræver ja eller konkurs

16x9

Situationen er mere end almindelig tilspidset for luftfartsselskabet SAS med kun to timer til, at de, ifølge deres egne planer, skal have en redningsplan for deres konkurstruede selskab.

Og det især piloterne, der er den skarpe kant, som skal poleres, forklarer tv2.dk's finansredaktør, Ole Krohn. Derfor gør SAS lige nu klar til at komme med et sidste udspil med et simpelt budskab.

"Min vurdering er, at SAS kommer med et sidste, ultimativt udspil. Så må piloter og kabinepersonale sige ja, ellers går de konkurs," vurderer Ole Krohn.

Nu er det alvor!
Kabinepersonalet klagede tidligere på dagen over, at de ikke var blevet inviteret til forhandlingsbordet, på trods af at de var kommet med et udspil klokken 10:00 i morges.

Piloterne var også klar til en samlet lønnedgang på 25 procent, men begge udspil blev fejet af bordet af SAS. De kom dog kort efter på andre tanker, og forhandlingerne kører nu på fuld tryk i SAS-huset i Københavns Lufthavn.

"Det, at man nu forhandler samlet med kabinepersonale og piloter i hele Skandinavien, viser, at det er alvor. Det er nu afgørelsen skal komme, og så vil vi se, om SAS eksisterer i morgen", siger Ole Krohn til tv2.dk.

SAS skulle dog have lidt ekstra tid at løbe på. Bankerne bag SAS med Nordea og Swedbank i spidsen er nemlig indstillet på at holde hånden under luftfartsselskabet til i morgen tidlig, hvis det er nødvendigt for at nå frem til en løsning, vurderer finansredaktør Ole Krohn.

Bankerne holder angiveligt krisemøde med blandt andet bestyrelsesformand Fritz Schur og næstformand Jacob Wallenberg for at få klarlagt, hvor langt SAS er i forhandlingerne med personalet.

Skulle bankerne bag SAS vælge at fjerne den økonomiske støtte til SAS, så er deres situation angiveligt så alvorlig, at de vil løbe tør for penge indenfor 1-3 måneder, lyder finansredaktør Ole Krohns vurdering.