"Pia har ofte lagt en hånd på min skulder"

"Det blev jeg faktisk oprigtigt ked af. Så blev jeg glad for, at hun jo ikke stopper mere end at hun fortsætter i dansk politik. Pia er en ener, hun har hjertet med."

"Hun er en politiker, der aggerer efter sin intuition, sin næse. Hun har en fantastisk berøring med den danske befolkning. Hun er ægte og sådan nogle personer har vi brug for i dansk politik,"

Sådan lyder det fra den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), om Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaards afsked som formand.

Lars Løkke har gennem årene siddet til mange forhandlinger med Pia Kjærsgaard. Han fortæller, at hun altid var engageret samtidig med, at hun var realistisk.

"Hun har godt vidst, at man ikke kan få det hele. Hun har en utrolig stor grad af troværdighed. Jeg har haft mange samtaler med Pia Kjærsgaard i fortrolighedens rum, hvor man har kunnet prøve ideer af på hinanden og vide med sig selv, at det nåede ingen andre steder hen," siger han.

Pia brugte egne erfaringer
Lars Løkke understreger også, at han personligt har haft et godt forhold til Pia Kjærsgaard.

"Det er der mange på Christiansborg, der har. De kan fortælle historier om, hvordan Pia har været den, der kom hen og klappede én på skuldrene, når man var ude i noget stormvejr."

"Så hvis man har fået en tur i pressens vridemaskine- også nogle gange, hvor det ikke har handlet om politik- så har Pia været sådan en, der godt kunne komme hen bagefter og give en slags trøstende ord med på vejen," siger Lars Løkke og tilføjer, at Pia Kjærsgaard i disse sammenhænge har kunnet bruge sine egne erfaringer.

"For hvis der er nogen, der har været "forfulgt" eller igennem vridemaskinen, så er det jo Pia Kjærsgaard. Hun ved om nogen, hvad personlige omkostninger, det også kan have."

"Det går over"
Lars Løkke husker også tilbage på episoder i sine unge år som folketingspolitiker, hvor Pia Kjærsgaard er trådt til. Lars Løkke kom i Folketingen i 1994.

"Der har det været rart, at hun i bogstaveligste forstand lagde en hånd på min skulder."

"Hun har nok primært været mor-Pia for den nærmeste familie. Men jeg har da specielt i mine helt unge år oplevet situationer, hvor hun med den erfaring, hun har haft, har lagt en hånd på skulderen og sagt: Tag det roligt, det går over igen."

Lars Løkke beskriver Pia Kjærsgaard som blød indvendig, men også som en hård negl politisk.

Mere sammen end med vores familier
Han forventer, at samarbejdet med Dansk Folkeparti fortsætter uændret under Kristian Thulesen Dahl.

"Han er på den håndfuld af politikere, jeg selv har brugt flest timer sammen med i mit virke herinde," siger Lars Løkke.

"Da vi lavede kommunalreformen var vi sammen nærmest nat og dag og da vi lavede skattereformen. Vi var mere sammen end vi var med vores familier."

Lars Løkke mindes endda, at han har været med til at holde møde hjemme hos Kristian Thulesen Dahl for at give ham mulighed for at se familien under forhandlingerne.

"Jeg har et godt forhold til ham og forudser et godt samarbejde."