Dansk film vinder to Sølvbjørne

Det 27-årige stjernefrø Mikkel Boe Følsgaard får Sølvbjørnen for bedste mandlige hovedrolle ved Berlinalen, filmfestivalen i Berlin.

Følsgaard får prisen for sit portræt af kong Christian VII i filmen "En Kongelig Affære", hvor han spiller den psykisk udfordrede konge over for den tyske livlæge Johann Struensee, spillet af Mads Mikkelsen.

Den unge Følsgaard takkede både Mads Mikkelsen og Alicia Vikander, der spiller dronning Caroline Mathilde. Men han rettede især en tak til filmens manuskriptforfatter og instruktør Nikolaj Arcel.

Lige så meget din som min
"Denne bjørn er lige så meget din som min," sagde debutanten Mikkel Boe Følsgaard, der betegnes som et stort talent.

Det er første gang, at en dansk skuespiller får Sølvbjørnen for bedste mandlige hovedrolle ved Berlinalen.

Dermed træder Mikkel Boe Følsgaard ind i en lang række af store stjerner, der gennem tiderne har vundet en Sølvbjørn for bedste mandlige hovedrolle i Berlin.

Blandt dem kan nævnes Tom Hanks, Benicio Del Toro, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Gene Hackman og Sean Penn.

Har ikke afsluttet sin uddannelse
Mikkel Følsgaard har ikke afsluttet sin uddannelse, men er fortsat elev på Statens Teaterskole.

"En Kongelig Affære", som på forhånd ikke var regnet blandt de store favoritter, vandt endnu en Sølvbjørn, da de to manuskriptforfattere Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg vandt bjørnen for bedste manuskript.

"Det er en stor overraskelse, vi er meget glade," sagde Nikolaj Arcel, der også har instrueret det historiske kostumedrama, ved prisuddelingen.

Guldbjørnen på Berlinalen gik til det italienske fængselsdrama "Cæsar skal dø" af brødrene Paolo og Vittorio Taviani.