Steve Irwin død af stik i hjertet

16x9

Steve Irwin døde under optagelser til dokumentar-udsendelse på koralrev

Den australske Tv-kendis, Stephen Robert Irwin, bedre kendt som Steve Irwin, døde under optagelserne til en dokumentar-film om dødelige dyr ved Great Barrier Reef.

Af: Friederike Felbo

Natten til mandag dansk tid, blev krokodillejægeren Steve Irwin stukket i hjertet af en pilrokke, som har en knivskarp giftig pig på halen. Krokodillejægerens manager og ven, John Stainton, siger til BBC, at Steve Irwin svømmede over pilrokken. Den brugte sin forsvarsmekanisme, og lod piggen gå op, så naturforskeren blev stukket i venstre side af brystet.

"Havets mest dødelige"
Filmholdet var i Port Douglas-området, for at lave en dokumentar til Animal Planet, som skulle hedde: "Havets mest dødelige", fortæller John Stainton. "Det gik ud på at finde ting du kan dø af i havet", siger han til The Daily Telegraph. Han mener det er muligt Steve Irwin døde på stedet, da piggen ramte ham.

Efter ulykken skynder holdet sig til Low Isle, hvor de ankommer cirka klokken 11.50 Da redningsfolkene ankom klokken 12.00, måtte de erklære ham død, fortæller John Stainton.

Fredeligt dyr
Pilrokken er ikke et aggressivt dyr, og det er kun anden gang, et menneske er omkommet af et stik fra rokken siden 1945.

"Pilrokker stikker kun i selvforsvar, så dette dyr må have følt sig truet", siger doktor Bryan Fry, vicedirektør for Giftforskningsafdelingen på Melbourne universitet. Giften på rokkens pig er ikke umiddelbart dødelig, og man skal stikkes meget uheldigt for at dø af det. Piggen kan forårsage 20 centimeter lange sår.

Frygtløs krokodillejæger
Steve Irwin var berømt for sin frygtløse færden blandt livsfarlige dyr, som krokodiller, slanger og edderkopper. Hans dokumentarudsendelser blev set af folk fra hele verden.

Han voksede op blandt dyr i sine forældres zoologiske have i Queensland, og til sin seksårs fødselsdag fik Steve Irwin en minipython. Han overtog forældrenes zoo i Qeensland, som han udvidede, og gjorde til en stor succes. I 1992 lavede han sin første dokumentar: "The Crocodile Hunter".

Australien i chok
Australierne er meget berørte af den kendte krokodillejægers død. "Ikke blot var Steve Irwin et sandt australsk ikon, han var også en fantastisk ambassadør for Australien, og især for Queensland", siger Matthew Hingerty fra det Australske Turist Eksportråd. Han tilføjer, at hele landets turistindustri er i chok.