Legeland giver somaliere karantæne

Legelandet i Brabrand ved Aarhus har givet alle somaliere karantæne frem til maj næste år, det skriver tv2oj.dk. Somalierne er ikke længere velkomne fordi de, ifølge ejeren af Legelandet, Thomas Vestergaard, har været centrum i gentagne episoder med ballade.

Senest i søndags ankom 900 somaliere ifølge ejeren af Legelandet for at holde afslutning på ramadanen. De mange somaliere - både voksne, børn, kvinder og mænd - havde så dårlig en opførsel, at de øvrige 100 gæster flygtede fra stedet.

Skal lære at opføre sig ordentligt
Somalierne kom også internt op at slås, så politiet måtte tilkaldes.

"Jeg har besluttet at give dem karantæne i seks måneder. De bliver nødt til at lære at opføre sig ordentligt, før jeg vil have dem ind igen. Jeg har en forretning at tænke på og Legelandet er for alle. Derfor skal en enkelt gruppe ikke skræmme de andre væk," siger Thomas Vestergaard til TV 2 Østjylland.

Han afviser, at der er tale om racisme.

"Flere af de øvrige gæster, holdt børnefødselsdag, da de var i Legelandet i søndags. Da de forlod stedet var det med så store beklagelser, at vi måte uddele fribilletter. Det kostede mig 10.000 kroner," siger Thomas Vestergaard og tilføjer:

"Og derudover har det også en pris, at så mange mennesker fik en dårlig oplevelse her. Det giver ikke god omtale."

Legeland bliver politianmeldt
Somalisk Ungdom i Danmark vil nu anmelde Legeland til politiet for diskrimination.

"Jeg kan godt forstå, at de afviser konkrete personer, der tidligere har overtrådt Legelands regler, og det er de i deres fulde ret til at gøre. Men man må ikke generalisere og bare udelukke alle somaliere eller andre som ligner somaliere," skriver formanden for Somalisk Ungdom, Mohamed Suleban, i en pressemeddelelse.