Slog chauffør ned og spredte søm

Mindst fire røvere slog til mod penge-trans-port og bank i Valby

Få minutter før Jyske Bank på Valby Langgade skulle åbne, ankom en penge­transport til filialen. Og på det tids­punkt - klokken 09.27 - gik fire mænd i gang med et velplanlagt og dramatisk røveri.

Ifølge Københavns Politi kom to mænd bevæb­net med hhv. pistol og en kalashikov-riffel frem og slog chaufføren ned. Samtidig spredte de partisansøm ud på de tilstødende veje.

De stak bagefter af i penge­trans­port­en. Mindst to andre mænd stak samtidig af på motorcykel.

Motorcykel og bil fundet
"De har smidt sømmåtter ud, som var lænket til lygtepælene. Samtidig har de også smidt romerlys i krydsene og strøet partisansøm efter sig, fortæller politiets vagtleder på Politigården.

Motorcyklen blev fundet på Vestre Kirkegårds Allé. Røverne brugte også en sølvfarvet varevogn som flugtbil, og den blev fundet i Scandiagade i Sydhavnen. Også pengetransporten er fundet igen. Politiet ved ikke, hvad røverne derefter er flygtet i.

"Men vidner har set aktivitet i Søndermarken forud for røveriet, så der har man åbenbart opholdt sig, mens man forberedte sig," siger vagtlederen.

Smed romerlys i lyskryds
Martin Halle, ejer af Lykke Sko på Valby Langgade, fortæller, at han så en sort mand smide partisansøm ud på vejen, mens han viftede bilister væk med sin kalashnikov-riffel.

Han fortæller desuden, at der holder to ambulancer ude foran banken.

Go' Morgen Danmarks Kamilla Walsøe kom kørende, hvor Pile Allé møder Valby Langgade. Hun oplyser, at der var smidt et nødblus i krydset, som afgav en masse røg, ligesom der var smidt sømmåtter ud.

Vidner fjernede partisansøm
Nyhedernes Rikke Hemmingsen fortæller, at vidner fjernede de partisansøm, som røverne smed ud i den ene sidegade. Trafikken er nu stabiliseret omkring banken.