Hurtig guide: Beskyt dig mod hackere på Google

16x9

<p>Tiden hvor du kunne være sikker på nettet er slut for længst, og du bliver nødt til selv at tage ansvar for dit online-liv.

Tiden hvor du kunne være sikker på nettet er slut for længst, og du bliver nødt til selv at tage ansvar for dit online-liv. Derfor har vi lavet en enkel guide til hvordan du kan sikre din Google-konto mod hackere og andre fremmede.

Netop Google har vist sig at være knudepunktet for webbrugernes sikkerhed. Her har man både sin mail, sin kalender og alle ens login til et hav af tjenester (på baggrund af ens Gmail-konto), så derfor er Google det oplagte sted, at sikre sig nu og her.  

Der er tale om den såkaldte Totrinsbekræftelse som flere tjenester understøtter. 

Kort og godt betyder det, at du kan bruge din mobil som ekstra sikkerhedsled, så når du er på computere du har mindre tiltro til, som eksempelvis offentlige computere på biblioteket, skal du benytte en ny-genereret kode, der dukker op på mobilen enten som sms eller via app'en Google Authenticator. 

Vi viser dig hvordan du sætter totrinsbekræftelsen op i videoen - og vi anbefaler dig at gøre det allerede i dag, så du kan være sikker i netland.