Guide: Sådan sender du et digitalt julekort

16x9

<p>Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og selvom du helt indtil på søndag den 22.

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og selvom du helt indtil på søndag den 22. december kan nå at finde pen og papir frem og sende et traditionelt julekort med posten, er der flere fordele ved at sende et digitalt julekort i stedet.

Det er nemmere og hurtigere, og du slipper – i de fleste tilfælde – for at betale porto. Herunder har vi samlet nogle af de mest oplagte muligheder, der findes derude, så du kan gøre juleposten elektronisk.

Sms/mms/email
Den mest simple måde at sende en digital julehilsen på, er ved at skrive en sms eller email og eksempelvis vedhæfte et billede eller en video. Har du en iPhone 5S kan du endda eksperimentere med at lave video i langsom gengivelse.

At sende en sms, mms eller email kræver selvsagt, at du har modtagerens telefonnummer eller email-adresse, men har du det, er metoden ekstremt simpel og tager næppe meget af din tid. Skal du skrive længere tekster, kan du med fordel sende en email i stedet for en sms, da det kan være besværligt at skrive på mobilen eller tablettens tastatur.

Facebook/Facebook Messenger
Facebook giver både mulighed for at lave en offentlig hilsen og en hilsen af mere privat karakter. Hvis du vil have, at alle dine venner kan se med, kan du uploade et julebillede af dig selv og eventuelt din partner eller familie, tilføje en tekst og derefter tagge personerne i billedet, så det når så bredt ud som muligt. Skal det være mere diskret, kan du lave en personlig besked til den eller de personer, du vil ønske glædelig jul. Det kan gøres direkte på Facebook eller via Facebooks Messenger-app.

Instagram
Det Facebook-ejede billednetværk Instagram er også et oplagt socialt medie til at dele dine digitale julekort. Her har du – ligesom på Facebook – valget mellem at sende en offentlig eller en privat hilsen. Du kan uploade et foto eller en kort video af 15 sekunders varighed til dit nyheds-feed, så alle dine følgere kan se det, eller du kan via den nye funktion Instagram Direct sende indholdet til en eller flere udvalgte modtagere, som ikke behøver at være blandt dine følgere.

Det smarte ved at bruge Instagram i denne sammenhæng er, at du kan redigere dine fotos og videoer direkte i app’en og tilføje fotofiltre og på den måde gøre indholdet personligt.

Pinterest
Pinterest er et fedt sted at lave et digitalt julekort, fordi du kan samle mange forskellige julebilleder af din familie, detaljer fra dit julepyntede hjem og meget mere på et ’board’. Når du er færdig, har du mulighed for at dele det med venner og familie via email, Facebook eller Twitter.

Bitstrips
Din verden som tegneserie. Det er hvad du får med app’en Bitstrips, der findes til iOS- og Android-enheder og som Facebook-app. Vil du sende et anderledes og sjovt julekort til dine kære, kan du downloade Bitstrips, lave din egen avatar og derefter klikke på ’Greeting Card’ under menupunktet ’Make a comic’.

Her er der en hel række situationer at vælge imellem under kategorien #Christmas, og du kan selv tilføje personer, der skal medvirke i din tegneserie. Du har mulighed for at gemme julekortet på din telefon, sende det som mms eller email eller dele det direkte på Facebook eller Twitter.

YouTube
Du kan også gå all-in og gøre ligesom familien Holderness fra Raleigh i North Carolina, USA, som har lavet en musikvideo, hvor hele familien medvirker og synger om alt, hvad der er sket i det forgangne år. Se deres noget anderledes julekort her.

TouchNote
App’en TouchNote er genial at have ved hånden, hvis du gerne vil være med på den digitale bølge, men ikke vil skrotte de fysiske julekort helt – eksempelvis fordi din bedstemor ikke ejer en smartphone eller bruger online-tjenester.

App’en giver dig nemlig mulighed for at tage et billede med din smartphone – eller bruge et eksisterende billede - og skrive en tekst, hvorefter det virtuelle postkort bliver sendt som et fysisk postkort til den adresse, du har noteret.

Kortene bliver sendt ud fra London, og det tager typisk to til fem arbejdsdage om at nå frem. Selve app’en er gratis at downloade, men det koster omkring 25 kroner at sende et julekort med app’en.

Vær opmærksom på, at TouchNote anbefaler, at du senest sender dit julekort til en adresse i Europa 18. december, hvis du vil sikker på, at de når frem inden jul. Så du har travlt, hvis du vil bruge den mulighed.