10 lærerige apps til dit barn

1.

1. Pixeline - Skolehjælp

I denne app oplever børnene seriøs læring på en legende måde, hvor motivationen for at lære nyt er i højsædet. Pixeline – Skolehjælp indeholder to gratis minispil: Lær alfabetet og Actionspillet, hvor det gælder om at befri fabeldyrene fra Den Sorte Ridder. Inde i app’en er det muligt at tilkøbe minispillene Lær Matematik, Lær Dansk og Lær Engelsk.

Alle spil er opdelt i tre sværhedsgrader, så barnet selv kan vælge, hvor udfordrende opgaverne skal være. Jo sværere en opgave, jo flere hjertepoint får man for at løse den. Spillet er med dansk tale, hyggelig musik og henvender sig til børn mellem fem og 11 år.

2. Lær Klokken/Hvad er klokken

Lær Klokken er et spil, som samtidig lærer barnet, hvordan man aflæser et ur. Spillet er bygget op omkring en struds, der fortæller en historie, og barnet skal løse opgaver, hvor tiden er den afgørende faktor – det hele er krydret med animationer og lydeffekter. Spillet er produceret af firmaet Mingoville, der står bag en lang række undervisningsprogrammer til nettet, mobiletelefoner og tablets.

Hvad er klokken-app'en til Windows Phone er til børn, der lige har lært klokken og som gerne vil øve sig i at blive endnu bedre. Her får man vist et klokkeslet, hvorefter man skal dreje urviserne, så de står korrekt.

3. Knæk Læsekoden

  • Pris: 25 kroner
  • Platform: iOS

Knæk Læsekoden er en førskole-app, hvor dit barn får de bedste forudsætninger for at lære at læse. Børnene skal selv skrive på skærmen, når de øver sig i bogstavernes form, skriveretning og lyd, som er fundamentet i læsning. Indholdet er udviklet af erfarne dansklærere og specialundervisningslærere.

4. Matemaslik

  • Pris: Gratis
  • Plaform: iOS

Nej, vi har ikke skrevet forkert, app’en her hedder faktisk Matemaslik. Den byder på et matematikspil for børn fra fire år og barnlige talelskere. Her kan barnet lære at regne ved at tælle slik og finde ud, hvor mange stykker der er. Svarer man rigtigt på et regnestykke, bliver man belønnet med at se fjollede figurer spise slik, indtil de får sukkerchok. App'en er især lærerig, fordi regnestykkerne er så visuelle.

5. Pettson's Inventions

Kan dit barn lide Pedersen og Findus og alle deres tossestreger er dette puzzle-spil et must. Her skal barnet bruge hovedet for at sætte Pedersens skøre og Storm P-agtige opfindelser rigtigt sammen, så Findus kan komme ud at flyve. Hver gang man færdiggør en ny opfindelse, får man et tandhjul som belønning. Den pædagogiske app lærer børn mellem fem og ni år om logik og stimulerer kreativiteten, og selvom spillet foregår på svensk, er det bestemt til at forstå - også for de mindste.

6. Cupcake Maker/CupCake Factory

Piger i stort set alle aldre elsker de små kager med det fine pynt. I denne app skal børnene lære at bage ved at røre en dej sammen, bage den i ovnen og derefter dekorere kagerne. En sjov feature er, at man skal ryste sin telefon eller tablet for at få kagerne til at falde ud af formen. Hvem kan stå for det? Vær opmærksom på, at der kan tilkøbes ekstra typer af kager og pynt – det koster 19 kroner for at få adgang til al indholdet i app’en.

7. Jetpack Joyride

I dette spil er man actionfiguren Barry Steakfries, der med jetpack på ryggen og i fuld fart skal gennemføre en række baner fyldt med forhindringer. Spillet kræver hurtige reflekser og træner blandt andet barnets koordinationsevner.

8. Trunky Puslespil

  • Pris: 7 kroner
  • Platform: iOS

Her handler det om at lave puslespil. Der er 30 forskellige puslespil at vælge imellem, og når alle brikkerne i et spil er lagt rigtigt, kommer puslespillet til live med lyd og bevægelse. Børnene får stjerner for deres indsats - en perfekt indsats udløser tre stjerner og en sjov hilsen fra elefanten. Se dine børns evner forbedres, mens de har det sjovt samtidig. App'en henvender sig til børn fra to år.

9. Drawing/Draw

Disse apps er spækket med tegnemuligheder, farver og redskaber, der styrker kreativiteten. Barnet kan bruge skabeloner og indsætte små billeder af en zebra, fodbold eller noget helt tredje i sin tegning, og bagefter kan den printes fysisk ud. Både Drawing og Draw er med garanti et hit hos familiens yngste medlemmer.

10. Toca House

  • Pris: 13 kroner
  • Platform: iOS

I Toca House gælder det om at hjælpe fem venner med at udføre en række pligter i og omkring et hyggeligt hus - eksempelvis vaske op, stryge, feje og plante blomster i haven. Alt sammen noget, der er med til at lære barnet om ansvar på en sjov måde. I alt er der 19 forskellige minispil i app’en, der også indeholder en hel sektion til forældre med gode tips, som er værd at se nærmere på. Eksempelvis er der forslag til gode samtaleemner med barnet. App’en er for de to- til seksårige.

App’en er udviklet af spilproducenten Toca Boca. I serien af Toca-børneapps findes der blandt andet også Toca Doctor, Toca Kitchen, Toca Hair Salon, Toca Tea Party og Toca Store, som alle er værd at kigge nærmere på. Nogle af dem finides både til iOS og Android.

Mangler vi nogle gode og lærerige apps til børn? Så gør endelig listen længere via kommentarfeltet herunder.