10 apps til en underholdende efterårsferie

Brug din smartphone til at få en hyggelig og fornøjelig efterårsferie. Foto: Colourbox1.

Brug din smartphone til at få en hyggelig og fornøjelig efterårsferie. Foto: Colourbox

1. Netflix

Den nordamerikanske videotjeneste kunne ikke være landet i Danmark på et meget bedre tidspunkt end nu, hvor ferieramte børn og forældre virkelig kan nyde godt af Netflix' tusindvis af film og tv-serier. Og så gør det heller ikke noget, at det hele er gratis i efterårsferien.

2. Bad Piggies

Det seneste skud på stammen fra skaberen af Angry Birds, Rovio, er Bad Piggies, der bytter om på rollerne fra det velkendte spil. Nu er det grisene, der er heltene, og din opgave er at hjælpe dem med at komme fra A til B i en anordning, som du bygger til dem. Det er en anelse sværere og mere udfordrende at gå til Angry Birds, men det er ikke uden grund, at spillet er gået til tops på hitlisterne.

3. Ludo

De klassiske brætspil har fået sin renæssance på smartphones og især tablets, og den bølge er Ludo selvfølgelig også hoppet på. I den digitale version kan du både spille alene mod computeren, men du kan også inddrage hele familien og spille mod hinanden på din foretrukne enhed.

4. Monopoly

I samme genre finder vi Monopoly, den internationale udgave af brætspillet Matador, som de fleste nok kender. Ligesom med Ludo er der rig lejlighed til at samle hele familien om den digitale spilleplade.

5. DMI Vejr

Selvom efteråret oftest ikke byder på andet end regn, regn og atter regn, så kan der være grund til at tjekke vejrudsigten i håb om en lille opklaring, der kan bane vejen for en hyggelig gåtur med familien.

6. c.geo og alternativer

Hvis du vil peppe turen lidt op, kan du gå på skattejagt via gps'en på din smartphone. Vi har allerede beskrevet fænomenet geocaching her, og med appsene herover kan du komme godt i gang med at finde de hundredevis af skatte, der ligger gemt i det ganske land.

7. Kino.dk

Hvis vejret derimod - som forventet - ikke er til skattejagt og gåture, så er den klassiske biograftur værd at overveje. Kino.dk samler så godt som alle landets større biografer og viser dig, hvilke film der går i øjeblikket, med information om spilletider, trailere og så videre.

8. Google Maps Street View

  • Platform: Android og som web-app
  • Pris: Gratis

Som vi skrev for nylig, kan man nu besøge 70 danske seværdigheder på Google Street View, blandt andre Kronborg og Hammershus. Selvom den virtuelle rundtur selvfølgelig ikke kan modsvare den virkelige oplevelse, så kan det være et godt værktøj til at planlægge en tur til seværdighederne: hvor er p-pladserne, hvor er nærmeste is-kiosk, hvilken vej op ad det bakkede terræn omkring Hammershus er mest seværdig - og så videre.

9. Momondo / SkyScanner

Vil man undgå en vinterdepression, kan det være en god idé at flygte fra det grå vejr og flyve mod sydligere himmelstrøg. Med Momondos app kan du hurtigt og nemt finde den billigste flyrejse til en hvilken som helst destination.

10. DBA

Man kan selvfølgelig også blive hjemme i hytten og lave lidt om. Mens man har plejet haven om sommeren, er det som regel interiøet, der bliver taget hånd om i løbet af efteråret og vinteren. Her kan du bruge Den Blå Avis til at finde alt fra billig maling til nye møbler.