Klubmedarbejder med i overfald

16x9

En 21-årig klubmedarbejder i Køben­havns kommune blev i dag sammen med tre andre varetægtsfængslet i 27 dage i Dommervagten i København. Ifølge po­litiet var klubmedarbejderen chauffør i en kommunal minibus, der blev brugt under bortførslen af den 18-årige Bilal Abdul Hadi torsdag aften.

Minibussen tilhører en ungdomsklub på Nørrebro, hvor den varetægtsfængslede arbejder. Ifølge politiet spillede han en meget konkret rolle i overfaldet, blandt andet som chauffør. Overfaldet fandt angiveligt sted fordi gruppen havde givet den 18-årige en dummebøde.

Vicepolitikommissær Ole Nielsen, Københavns politi siger til TV 2/NYHEDERNE, at politiet ved, at den 21-årige klubmedarbejder var fører af minibussen, og at han også kørte gruppen hjem til klubben i minibussen.

Bilal Abdul Hadi blev bortført på Hans Knudsens Plads på Østerbro i København.

En flok indvandrerdrenge spang ud af minibussen og tvang ham ind i den. Herefter kørte de med den kommunalt ansatte klubmedarbejder som chauffør til en legeplads på Nørrebro.

Her blev Bilal Abdul Hadi slået så brutalt i hovedet med en hammer at han fik brud på kæben. Han blev også sparket og slået over det meste af kroppen.

Ifølge Bilal Abdul Hadi havde gruppen givet ham en såkaldt dummebøde, som han nægtede at betale.

"De har været ude på at slå mig ihjel, tror jeg," siger Bilal Abdul Hadi.

Københavns kommune ønsker ikke at kommentere sagen, før den er afsluttet i retten. Men pressechef Kim Serup i Børne og Unge-forvaltningen siger, at det næppe vil være foreneligt med at være klubmedarbejder, hvis den unge mand dømmes skyldig i sagen.

Den varetægtsfængslede klubmedarbejders forsvarer mener ikke, at sagen er nær så dramatisk, som politiet fremstiller den.

"De får den til at lyde som en gangsteraktion," siger Bjørn Elmquist.