Kongefamiliens juleaften

16x9

Der bliver pakketrængsel under det store juletræ på Fredensborg, når den kongelige familie samles juleaften

Der bliver pakketrængsel under det store juletræ på Fredensborg, når den kongelige familie samles juleaften.

Dronning Margrethe og prins Henrik har inviteret børn, børnebørn, niecer og nevøer til at fejre jul på Fredensborg Slot. 10 børn og 20 voksne samles fra lillejuleaften til 1. juledag, oplyser hoffet.

Fra Danmark tæller gæstelisten kronprins Frederik, Mary og Christian. Desuden prins Joachim, som i år skal holde jul med sønnerne Nikolai og Felix.

Fra Berleburg dronningens søster og svoger, prinsesse Benedikte og prins Richard, som får selskab af deres yngste datter, Nathalie, og søn, Gustav. Han følges med sin kæreste, Carina Axelsson. Storesøster Alexandra derimod kommer ikke, for hun skal holde jul med sin mands, grev Jeffersons, familie.

Dronningens yngste søster, Anne-Marie, og hendes mand, Konstantin, kommer fra London med børnene, Alexia, Pavlos, Nikolaos, Theodora og Filippos. De to ældste, Alexia og Pavlos, har deres ægtefæller med og henholdsvis tre og fire børn.

Festlighederne begynder lillejuleaften, hvor familien skal spise middag hos kronprins Frederik og Mary i Kancellihuset. Selve juleaften indledes med gudstjeneste i Fredensborg Slotskirke, og herefter er der middag på slottet.

Det er mange år siden, at den kongelige familie sidst har fejret juleaften sammen. Dronning Ingrid samlede med jævne mellemrum familien på Gråsten Slot, og det er den tradition, som dronning Margrethe nu har valgt at genoptage.