Fogh omtales i Breiviks manifest

16x9

Oslo-terroristen Anders Behring Breivik ser efter alt at dømme op til Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Det fremgår af Breiviks 1500 sider lange manifest.

"Den eneste vesteuropæiske leder ved magten, som har noget, der minder om en rygrad, er Anders Fogh Rasmussen," lyder det blandt andet i manifestet.

Breivik har ikke selv forfattet orde­ne, men bringer indlægget om Fogh fra en højreradikal hjemmeside i sit mani­fest, som han har offentliggjort på nettet sammen med en video.

Messerschmidt også nævnt
Udsagnet optræder i et blogindlæg fra bloggeren Fjordman.

I manifestet viderebringer Breivik også blogindlæg fra Fjordman, som to gange citerer en udtalelse fra Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt.

Messerschmidt citeres for at kalde det for fuldstændig hovedløst, at EU Kommissionen vil gøre det muligt for muslimer i EU at lade sig skille efter sharialov.

Omend Andres Fogh ifølge manifestet har noget, der minder om en rygrad, anses han ikke som stærk nok, og Danmark anses som for lille, til at kunne gå forrest i kampen mod et multikulturelt samfund.

"Jeg håber, at vi venter på, at en Churchill skal træde frem, men nogle gange føler jeg, at vi venter på Godot," lyder det i manifestet.