Ny måling: Danskere vil ikke tage imod flere flygtninge

Antallet af flygtninge, der får asyl i Danmark, er for højt. Det siger 44 procent af danskerne i en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politik

Antallet af flygtninge, der får asyl i Danmark, er for højt.

Det siger 44 procent af danskerne i en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken.

Kun 16 procent mener, at de danske myndigheder bør tage imod flere flygtninge, mens 32 procent kalder det nuværende niveau for passende. 

Megafon-undersøgelsen er lavet over de seneste dage, og resultatet er stort set uændret i forhold til maj, hvor analyseinstituttet stillede samme spørgsmål. Her mente 47 procent, at for mange flygtninge får asyl i Danmark.

Avisannoncer som skræmmekampagne
Regeringen har med integrationsminister Inger Støjberg (V) i spidsen valgt at stramme reglerne for asylansøgere i Danmark.

I sidste uge fortalte integrationsministeren, at hun var parat til at indrykke avisannoncer i udenlandske aviser for at skræmme flygtninge fra at søge mod danske breddegrader.

Menneskesmuglere guider ifølge EU's grænseagentur flygtninge til, hvordan vilkårene er i forskellige lande, og det er et af Inger Støjbergs væsentligste argumenter i debatten.

Ministerens udmelding har fået kritik fra egne rækker. Flere Venstre-folk - blandt andet Jens Rohde, der er medlem af EU-Parlamentet - mener ikke, at avisannoncer vil løse problemet.

Historisk mange flygtninge
Antallet af flygtninge, der søger mod Europa fra konfliktzoner i Mellemøsten og Nordafrika, er historisk højt, og flere omkommer på deres farlige rejse over Middelhavet. 

Det har for alvor fået flygtningedebatten på den politiske dagsorden - både i de enkelte lande og på EU-plan.

Slagsmålet om fordeling af tusindvis af flygtninge kører for tiden i EU. EU-medlemmerne er uenige om, hvor mange de enkelte lande skal tage imod og diskuterer, om en fordelingsordning skal være tvungen eller frivillig.

Pres på Den Engelske Kanal
Den franske havneby Calais er for tiden hjem for cirka 5000 flygtninge, der håber på at finde en måde at krydse Den Engelske Kanal og komme til Storbritannien.

Mange forsøger nærmest dagligt at springe ombord på en lastbil eller et tog i et desperat og livsfarligt forsøg på at krydse farvandet. Flere er døde i forsøget.

Flygtningene stammer fra flere områder - blandt andet Syrien, Eritrea og Afghanistan.

Se TV 2 NYHEDERNEs indslag om den nye meningsmåling øverst i artiklen – og få Venstres integrationsordfører, Marcus Knuths, kommentar til flygtningeproblematikken i videoen herunder: