Minister: Danmarks Radio er naiv

16x9

DR kaldte i indslag Islamisk Trossamfund for "moderat". Det kalder Karen Jespersen for naivt

Danmarks Radio udviser tolerance overfor de intolerante, mener velfærds-minister Karen Jespersen (V) ifølge NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende. Hun undrede sig, da hun i tirsdags så nyheder på Danmarks Radio, hvor to tunesere blev anholdt for mordplaner på JP-tegner Kurt Westergaard. I indslaget vælger journalisten nemlig at omtale Islamisk Trossamfund som en moderat forening:

"Det er formentlig ud fra et ønske om at være tolerant. Men DR ender i ste-det med at være tolerant over for nog-le intolerante holdninger," siger hun.

Hun henviser til, at en fransk journalist tidligere i et dokumentarprogram allerede har afsløret, at Islamisk Trossamfund bekender sig til en egyptisk strømning, der hedder Det Muslimske Broderskab, som ofte anklages for at være antidemokratisk og kvindefjendsk.

"Islamisk Trossamfund går ikke og smide med bomber, nej, men de repræsenterer nogle holdninger, der for mig er meget reaktionære. Der er DR simpelthen for naiv," siger Karen Jespersen.

Nyhedschef beklager
I yderste konsekvens mener ministeren, at den manglende konsekvens på tv-stationen sår tvivl om Danmarks holdning til de radikale islamistiske miljøer.

"Hvis vi tror, at vi ved at stryge dem med hårene kan nedtone, hvor totalitære de er, så giver man dem mere magt og indflydelse, mener Karen Jespersen. I DR beklager nyhedschef Ulrik Haagerup, at tv-stationen har betegnet Islamisk Trossamfund som "moderate".

"Karen Jespersen har for så vidt ret. Det er ikke op til os at sætte prædikater på partier eller organisationer - hverken hvor moderate eller hvor fundamentalistiske de er. Når vi har gjort det, kan det være med en sammenligning til for eksempel Hitzb ut-tahrir i baghovedet, forklarer Ulrik Haagerup. Forleden måtte tv-stationen udsende en rettelse, fordi en journalist var kommet til at omtale Muhammed-tegningerne som provokerende.

"Det er to gode anledninger til gøre klart på redaktionen, at man skal passe på med kildeafsmitning, og at dette er en følsom sag, hvor vi skal passe ekstra på med at tildele stempler om det ene eller andet," siger Ulrik Haagerup til NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende.