Bomben i Søllerødgade

Kriminalhistorien: En mand bliver dræbt af en brevbombe på Internationale Socialisters Kontor i København

Den 16. marts 1992 bliver Henrik Christensen dræbt, da der sprænger en bombe i Internationale Socialisters (IS) kontor i Søllerødgade i København, hvor han arbejder. Der er tale om en brevbombe, der er sendt til den 29-årige Henrik Christensen, der ud over at være IS-medlem også tidligere har været aktiv i blandt andet Fællesinitiativet mod Racisme.

For at opklare sagen nedsætter politiet en ti mand stor enhed, hvori der blandt andet indgår PET-folk, men de kommer ingen vegne i sagen.

Nye oplysninger

Men efter en TV2-udsendelse i 1998 dukker der nye oplysninger op. Den mangeårige iagttager af den ekstreme højre- og venstrefløj Frede Farmand står frem og fortæller, at han inden angrebet gav PET i Århus et forvarsel om, at der i nazistiske kredse blev talt om et bombeangreb i Søllerødgade. Frede Farmand fortæller, at han har fået oplysningerne under en fortrolig samtale med den nu afdøde nazi-leder Albert Larsen, som han i al hemmelighed optog på bånd. Båndet havde han straks afleveret til Verny Thomsen fra PET i Århus.

Han nåede ikke at kopiere båndet forinden, og har derfor flere gange rykket for at få det tilbage, da det var en del af hans Kulturhistoriske Fondsarkiv. Samtalerne er optaget på bånd, og her får Frede Farmand at vide, at båndet formentligt er blevet slettet, fordi det ikke indeholdt noget af interesse. Politiet i København nægter, at de overhovedet har haft kendskab til båndet.

Efter Frede Farmands påstand laver den daværende efterforskningsleder, kriminalinspektør Bent Hansen en redegørelse i sagen, hvor han forkaster Frede Farmands påstand og friholder PET. Det er aldrig blevet opklaret, hvem der sendte brevbomben.

Se Nyhederne 17.marts 1992: