Bilværksted-kæde lukker 28 butikker

Mekonomen, som har 1275 bilværksteder tilknyttet i Skandinavien, lukker 28 danske butikker og lokale lagre.

Der skal spares millioner af kroner i kæden Mekonomen, som har 1275 bilværksteder tilknyttet i Skandinavien.

Derfor lukker kæden sine 28 danske butikker, lokale lagre i Danmark samt sit hovedkontor i Odense. Samtidig beholder kæden sine franchise­værksteder.

Kuren koster 224 millioner kroner i engangsomkostninger, som påvirker driftsresultatet i december i år. Til gengæld venter kæden, at kuren giver et positivt resultat næste år og en gevinst i 2016 på 40 millioner kroner i skat.

Hård konkurrence har presset priserne og lukket flere konkurrenter de seneste år. Det seneste år har Mekonomens danske virksomhed tabt 72 millioner danske kroner, heraf engangsomkostninger på 16 millioner kroner.

Kuren skal sikre Mekonomen l√łnsomhed i Danmark i 2015. De tilknyttede franchisev√¶rksteder, Mekonomen Autoteknik og MekoPartner, f√•r fremover leveret reservedele direkte fra centrallageret i Sverige.

- Den omstrukturering, der nu s√¶ttes i v√¶rk i Danmark, er n√łdvendig og muligg√łr en langsigtet tilstedev√¶relse p√• det danske marked via vores franchisev√¶rksteder samt kommer til at bidrage positivt til Mekonomen Groups l√łnsomhed og udvikling, siger H√•kan Lundstedt, adm. direkt√łr og koncernchef i Mekonomen Group i en pressemeddelelse.