45 klager i timen over OW Bunker

16x9

Utilfredsheden med det forliste olieeventyr OW Bunker er for alvor brudt ud. Hos Dansk aktionærforening vælter det ind med telefonopkald og mails fra frustrerede aktionærer, skriver Politiken.

Der var ingen, der havde set det komme - kollapset. På få dage blev Danmarks tredje største virksomhed målt på omsætning, forvandlet fra et vildt børseventyr til et mareridt, og fredag aften gik OW Bunker endeligt på grund.

I alt har over 20.000 aktionærer mistet deres investerede penge, og lige nu oplever dansk aktionærforening en sand flodbølge af vrede investorer, der søger hjælp og råd til, hvad de skal stille op.

Lige nu får dansk aktionærforening 45 henvendelser i timen, og sådan har det været de seneste tre dage, skriver Politiken.dk.

Indtil videre har over 4.000 små-aktionærer rettet henvendelse, og der kommer flere hele tiden, lyder det.

Vil hive OW Bunker i retten
Lige nu arbejdes der på at rejse en sag mod OW Bunkers spids for at have kørt forretningen i sænk.

Allerede tirsdag kom det frem, at 3.600 aktionærer i den konkursramte virksomhed havde meldt sig til at stille et samlet erstatningskrav.

Dengang udtalte direktøren for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, at aktionærerne i OW Bunker ikke havde en chance for at se konkursen, før den ramte

- Investorerne er helt klart blevet snydt, det er der ingen tvivl om. Når røgen så småt lægger sig, kan vi forhåbentlig se, hvem der står bag, at virksomheden handlede fuldstændig vanvittigt og hasarderet, lød det fra Jens Møller Nielsen ifølge Ritzau.

SĂĄ meget har de store tabt
Lige nu overvejer de største investorer i OW Bunker, ATP, PFA, om det kan betale sig at trække selskabet i retten.

- Vi har ikke truffet nogen endelig beslutning endnu, men vi føler et ansvar for det videre forløb, fordi denne sag har stor betydning for tilliden til børsmarkedet, siger Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning til Politiken.dk

PFA stĂĄr til at tabe omkring 100 millioner kroner pĂĄ krakket i OW Bunker, mens ATP har omkring 150 millioner i klemme, lyder det.