Ekspert: Ny pension uden gebyrer er glimrende nyt

16x9

Danskerne betaler tusinder og atter tusinder af kroner i gebyrer for at få forvaltet deres pensionspenge. Nu lancerer investeringsbanken Nordnet dog et nyt produkt, hvor man kan spare op i danske aktier helt uden gebyrer og omkostninger. En god ide, siger uvildig rådgiver. En velkommen konkurrence, siger en anden.

Nul kroner. Det er 'prisen' for at investere sine pensionspenge i en ny investeringsfond, som investeringsbanken Nordnet lancerer til bankens kunder.

Og det er et meget velkomment produkt, siger uvildige økonomiske rådgivere til tv2.dk.

- Et investeringsprodukt til nul kroner har jeg ikke tidligere set i Danmark, og sådan et produkt er meget velkomment på det danske marked, siger økonomisk rådgiver Hans Peter Christensen fra Uvildige.dk.

Investerer i danske aktier
Den såkaldte investeringsfond fungerer på den måde, at man med en investering i fonden sætter sine penge i det danske C20 CAP-indeks. Det betyder, at man investerer sine pensionspenge i de 20 mest handlede danske aktier uden at betale nogen omkostninger for det, hvilket ellers er normalt, når man investerer via investeringsfonde.

- Uden at jeg endnu har undersøgt produktet, vil jeg sige, at det er delvist banebrydende på det danske marked. Det lyder som glimrende nyt for de danske pensionsopsparere. Også for konkurrencens skyld, siger den uvildige rådgiver Rune Sørensen fra formueforvaltervirksomheden Miranova.

Rune Sørensen peger samtidig på, at der i udlandet allerede findes mange meget billige investeringsfonde, og han mener ikke, at man alene på grund af den nye gratis investeringsfond skal flytte sine penge til investeringsbanken Nordnet.

- Vi anbefaler i forvejen danskerne at bruge Nordnet fordi de generelt har lave gebyrer, og fordi de giver mulighed for at købe internationale værdipapirer uden høje gebyrer, siger Rune Sørensen.

Ikke nok at investere i danske aktier
Årsagen er, at han ikke mener, det er nok at investere i danske aktier, som man gør, hvis man sætter alle sine penge i den nye investeringsfond.

- Vi anbefaler, at man investerer i et miks af aktier og obligationer. Og investerer man kun i aktier, vil vi stadig anbefale, at danske aktier udgør en mindre del af den samlede beholdning. Men fonden er et fremragende alternativ i forhold til at bruge enkelte aktier, hvor investor bliver beskyttet mod nogle klassiske investeringsfejl.

For at få glæde af den nye fond, der altså lanceres som havende 'nul kroner' i omkostninger, skal du have en pensionsopsparing i investeringsbanken Nordnet.