Mange forelsker sig i boligjagten

16x9

Rigtig mange danskerne har følelserne med, når de shopper bolig.

Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Den viser, at mere end hver fjerde boligkøber har oplevet at blive forelsket i en bolig på samme måde som i en person.

- Boligkøb er en meget følelsesladet affære. Vi investerer i vores drømme og håb om vores nye liv, når vi køber bolig. På grund af klimaet, er danskerne et folkefærd, der bruger meget tid indendørs, og boligen som rammen om vores liv, spiller derfor en meget stor rolle, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tænder på udendørsarealer
Og danskerne er ikke ene om at lade følelserne løber af med dem i forbindelse med boligkøb. I USA virker tendensen endnu mere tydelig.

En amerikansk undersøgelse foretaget af boligsitet Realtor.com, viser at hele 69 procent af de adspurgte indrømmer, at de har været boligforelskede. De amerikanske kvinder har en tendens til at forelske sig i boliger, der er dyrere end de har råd til, mens mænd har tendens til at forelske sig først i den ene bolig og så i den næste, konkluderer den amerikanske undersøgelse.

Fælles for kønnene er, at de primært tænder på de udendørs arealer som haver, gårdhaver og terrasser, oplyser boligsiden.dk.

Disse informationer bør få de danske boligsælgere til at se på deres bolig med nye øjne og genoverveje salgsstrategien.

I stedet for at gå efter mange købere, bør man sælger gå målrettet efter den eneste ene - den person, der kan falde pladask for hjemmet, mener Birgit Daetz.

Boligstylist: Tal til følelserne
Det kan man gøre på flere måder, siger Birgitte Vosper fra Busy Bees Boligstyling, der lever af at få boligkøbere til at forelske sig i de boliger.

- Det er faktisk det samme, som en date. Tal til følelserne. Har du et hus med lavt til loftet, så spil på hyggen. Læg et lækkert tæppe under sofabordet, tænd op i pejsen, og bor du i en stor lejlighed med samtalekøkken, er det en god idé at spille på det minimalistiske med rene linjer, siger hun.

Det vigtigste er, at man ikke prøver at få alle til at elske sit hjem. Det er nemlig langt mere effektivt at prøve at forføre en bestemt type købere og målrette din stil og stemning mod eksempelvis børnefamilier, ældre eller studerende, lyder det.

Husk haven - den er vigtig
Bor man i en villa med have, skal man ogsĂĄ huske at pudse den del af huset af - ikke mindst indgangspartiet.

Den amerikanske undersøgelse viste nemlig, at en tredjedel af de adspurgte mænd og kvinder, at de faldt for boliger med fortovscharme - det vil sige boliger, der udefra fortovet virker indbydende.

- Sælger du en villa i et børnevenligt kvarter, er haven et af de vigtigste parametre. Her skal du forføre din køber med en flot nyslået græsplæne. Mal legehuset og vask gyngerne af. Jeg er også stor fan af at højtryksspule terrassen og sætte hynder i havemøblerne, i hvert fald, når du har fremvisninger. Over hele linjer gælder det dog om, at der er rent og rydeligt. Der er ingen, som bliver forelsket i nullermænd og vasketøj, siger boligstylist Birgitte Vosper.

- Jeg bliver helt bestemt boligforelsket selv. I det sekund jeg træder ind i et hus, kan jeg mærke, om den taler til mig eller ej. Men for mig handler det ikke om, at boligen er gudesmuk, men om hvorvidt der er en god stemning", tilføjer hun.