Flamboyant rigmand mister gigantisk formue

16x9

For halvandet år siden var han blandt verdens rigeste mennesker - nu er han 164 milliarder kroner fattigere, og Forbes betragter ham ikke længere som milliardær

Et af verdens rigeste mennesker, den flamboyante brasilianske rigmand og entrepren√łr Eike Batista, har mistet i omegnen af 164 milliarder danske kroner i v√¶rdi p√• blot halvandet √•r.

Dermed har erhvervsmagasinet Forbes regnet sig frem til, at den brasilianske rigmand ikke l√¶ngere kan kalde sig selv for dollarmilliard√¶r. Hans formue er derimod estimeret til "s√łlle" 900 millioner dollar - eller cirka fem milliarder danske kroner.

For halvandet år siden lå Batista nummer syv på Forbes' årlige liste over verdens rigeste mennesker med en vurderet formue på mere end 169 milliarder kroner.

S√• sent som i 2010 sagde den brasilianske entrepren√łr ellers, at han havde planer om at blive verdens rigeste mand. S√•dan gik dog ikke.

Det kan blive værre endnu
Det k√¶mpem√¶ssige svind i formuen skyldes, at rigmanden har mistet milliardbel√łb, fordi hans v√¶rdipapirer inden for energiindustrien er faldet massivt. Samtidig har hans eget olieselskab, OGX, mistet 40 procent af dets markedsv√¶rdi p√• blot √©n dag og 63 procent p√• √©n uge.

Olieselskabet opererer samtidig med milliardunderskud, og nogle eksperter mener, at Batistas g√¶ld er v√¶sentligt st√łrre end det, der er kommet frem i medierne.

Hvad værre for Batista er, at hans tilbageværende formue på 900 millioner dollar ligger i aktier, han har i seks virksomheder, der fortsat er i opbygningsfasen. Med andre ord har disse projekter endnu ikke givet noget overskud, og i værste tilfælde kan den brasilianske rigmand miste hele sin enorme formue i den nærmeste fremtid.