Musikere: Dømt svindlers firma skylder os en halv million

16x9

Et pladeselskab med en tidligere dømt bedrager skylder folk i musikbranchen op mod en halv million

Flere i musikbranchen anklager den tidligere dømte svindler Thomas Hvass-Skovlunds firma Freshold Productions for at skylde dem penge. Dansk Musiker Forbund langer ud efter firmaet og anbefaler sine klienter til at undgå samarbejde med dem.

Selvom han har flere sager om bedrageri i bagagen har Thomas Hvass-Skovlund startet et pladeselskab sammen med den 28-årige Mikki Christiansen kaldet Freshold Productions ApS.

Dette selskab skylder ifølge Dansk Musiker Forbund sammenlagt omkring en halv million kroner til diverse musikere og et musikstudie.

- Freshold Productions har kontaktet nogle musikere, som er noget i branchen. Thomas Hvass-Skovlund overbeviser dem om, at han har gang i et godt projekt, og med dem som fyrtårn får han andre musikere med. 19 forskellige medlemmer af Dansk Musikerforbund og enkelte, der ikke er medlemmer har kontaktet os angående Freshold Productions, siger Trine Egedes Budtz, juridisk konsulent hos Dansk Musiker Forbund.

Bagud med betalingen
I starten af februar tager Thomas Hvass-Skovlund og Mikki Christiansen kontakt til Martin Koch-Søfeldt. Han lever af at leje faciliteter ud til musikbranchen og har et lokale ledigt, som Freshold Productions er interesserede i.

- Vi mødes kort tid efter og Thomas Hvass-Skovlund er med til at underskrive en lejekontrakt på lokalet. Kort tid efter rykker de deres udstyr ind i rummet, siger Martin Koch-Søfeldt til tv2.dk

Da det bliver tid til at betale husleje, går det knap så godt. Hver gang Martin Koch-Søfeldt rykker for lejen, kommer Freshold Productions med nye undskyldninger for, hvorfor pengene ikke er ankommet endnu. Alt fra forfejlede bankoverførsler til nedbrudte biler.

Thomas Hvass-Skovlund fortæller til tv2.dk, at Freshold Productions stadigvæk har tænkt sig at betale de penge, de skylder.

- Vi løber på ingen måde fra vores ansvar, og det har vi aldrig gjort. Det er rigtigt, at der har været nogle betalinger, som vi har været nødt til at udskyde, da der har været omstændigheder som har gjort, at vores aftale vi havde med vores finansielle partner har trukket ud.

Sessionmusikere uden løn
Ud over at have lejet sig ind i et af Martin Koch-Søfeldts lokaler booker Freshold Productions også tid hos Timeless Recording, et professionelt indspilningsstudie og produktionslokaler ejet af Martin Koch-Søfeldt, som har haft så prominente navne som Medina og Kashmir på besøg.

Her laver Freshold Productions sessions med en af pladeselskabets kunstnere, Rebekka Thornbech. Freshold stod selv for at skaffe sessionmusikere.

- Sessionmusikere er ikke ligefrem billige, men Freshold stod for det hele og selve indspilningen kørte på skinner. Efterfølgende kontaktede musikerne mig så, for at høre om jeg var okay, og om jeg vidste, hvorfor de ikke havde fået deres løn, siger Rebekka Thornbech.

Vi budgetterede på anden vis
Thomas Hvass-Skovlund forklarer, at den manglende løn skyldes ændringer i en aftale mellem pladeselskabet og musikerne.

- Der skulle laves nogle indspilninger, og i den forbindelse lavede vi en aftale om at de blev betalt, når alle indspilningerne var færdige. Midt i forløbet får vi så en mail fra kapelmester Bjørn Hyrup (en af sessionmusikerne, red.), om at musikerne gerne vil have betaling for det arbejde de har udført indtil videre, ellers ville de ophøre samarbejdet med det samme. Vi fik ingen dybere begrundelse. Da vi havde kalkuleret med, at de først skulle betales, når arbejdet var helt færdigt, havde vi en udfording, da der var budgetteret på anden vis, siger Thomas Hvass-Skovlund.

- Vi beklager meget, at vi ikke fra starten kommunikerede med alle musikerne direkte men i stedet kun kapelmesteren og med arrangøren, Daniel Drage. Dette ville have betydet, at alle musikerne, havde indgået aftale direkte med os, og ikke gennem tredjepart, siger Thomas Hvass-Skovlund.

Til dags dato har hverken sessionmusikerne eller Martin Koch-Søfeldt fået deres penge. Freshold Productions har også fjernet deres udstyr fra det lejede produktionslokale.

På nuværende tidspunkt er der ikke lagt sag an mod nogen af parterne.